Gerçek savcıyı dolandırıcı sandı, davalık oldu

İstanbul'da bir kişi, kendisini arayarak ifade vermesini isteyen savcıya, dolandırıcı muamelesi yaparak yüzüne telefonu kapattı. Savcının ihbarda bulunması üzerine gözaltına alınan gence 'savcıya hakaret' davası açıldı.

Gerçek savcıyı dolandırıcı sandı, davalık oldu

Anadolu Adliyesinde görevli bir Cumhuriyet Savcısı, soruşturma dosyasındaki taraflardan biri olan ve gönderilen tebligata uymayan Resul S.'yi telefonla arayarak ifadeye çağırdı. Telefonda önce kendisini tanıdan savcı beklemediği bir tavırla karşılaştı.  Resul S., "Medyada her gün duyuyoruz. Kendilerini savcı hakim olarak tanıtan dolandırıcılar var. Dolandırıcı mısın sen?"  diye yanıt verdi. Resul S., devamında savcının söylediklerini dinlemeyerek telefonu savcının yüzüne kapattı. 

 Savcı, savcılığa ihbarda bulundu

Sabah'ın haberine göre; savcı bu tatsız konuşmanın üzerine Resul S.'yi savcılığa ihbar etti. Şikâyet sonrası Resul S. hakkında 'savcıya hakaretten' dava açıldı. Gözaltına alınan Resul S., hâkim karşısına çıktı.

İfadesinde, kendisini arayan kişinin savcı olduğunu bilmediğini beyan eden genç, "Her gün kendisini savcı olarak tanıtan kişilerin vatandaşları dolandırdıkları ben de savcı beyi dolandırıcı olarak düşündüm. Aramızda hararetli bir konuşma geçti. Savcı olduğunu bilmiyordum" dedi. İfadesi sonrası genç, serbest bırakıldı.