"Palalı Sabri"nin fuhuş çetesine yapılan operasyonda Afrika güzellik kraliçesi de gözlem altına alındı

"Palalı Sabri" olarak da bilinen Sabri Çelebi'nin Fas-İstanbul arasında bir fuhuş çetesi kurduğu tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 yabancı uyruklu kadının arasında Afrika güzellik kraliçesinin de olduğu ortaya çıktı.

"Palalı Sabri"nin fuhuş çetesine yapılan operasyonda Afrika güzellik kraliçesi de gözlem altına alındı

Adı ilk olarak Gezi olayları sırasında "Palalı Sabri" şeklinde duyulan ve bir süredir Miami'de yaşadığı öğrenilen Sabri Çelebi, dikkat çeken bir soruşturmayla tekrar gündeme geldi. Fas asıllı kadınlara sahibi olduğu eğlence mekânlarında fuhuş yaptırmakla suçlanan Çelebi ve ailesine ait işyerlerine 10 Eylül'de baskın yapıldı.

62 kadın kurtarıldı

Gece 03.00'te yapılan baskınlarda Sabri Çelebi'nin kardeşi Mehmet Emin Çelebi (25) ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Çelebi Ailesi'ne ait Beyoğlu'ndaki Opera Clup Pera'ya yapılan baskında ise çoğu Faslı 45 kadın gözlem altına alındı. Diğer işyerlerine yapılan baskınlarda da gözlem altına alınan toplam 62 kadın Pendik'te bulunan Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'ne ait binaya götürüldü.

 Gözaltına alınan 6 şüpheli ise önceki gün adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcılığı, 6 şüphelinin de tutuklanmasını istedi. Savcılık ve sulh ceza hâkimliğinde ifade veren Mehmet Emin Çelebi, kendilerine iftira atıldığını savunarak gözlem altına alınan kadınların müşterileri olduğunu söyledi."Palalı Sabri"nin fuhuş çetesine yapılan operasyonda Afrika güzellik kraliçesi de gözlem altına alındı - Resim : 2

İçlerinde güzellik kraliçesi de var

Hürriyet'in haberine göre 62 kadından büyük bir bölümü Fas asıllı. Beyoğlu'nda bulunan Opera Clup Pera'ya yapılan baskında gözlem altına alınan kadınlar arasında 2015'te Afrika güzellik kraliçesi olarak seçilen Fatima Zahra El Guiraa (24) da bulunuyor. Güzellik kraliçesinin, avukatına "Ben Türkiye'de yaşıyorum. Modellik yaparak para kazanıyorum. Sevgilim var. Sevgilim de işadamı. Ben bu insanları tanımıyorum. Ben oraya eğlenmeye gittim" dediği öğrenildi.