Kavala hakkında karar!

Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala'nın, Gezi olaylarına karışan Çarşı grubu ile birlikte yargılandığı davada savcının talebi üzerine tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kavala hakkında karar!

Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala'nın, yargılandığı davada, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul Adalet Sarayı 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın tek tutuklu sanığı olan Osman Kavala’nın avukatları tahliye talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısı ise Kavala’nın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde birleşme sonrası 52 sanıklı olan davada sanıklar ve avukatların talepleri alındı. Davanın tek tutuklu sanığı olan iş insanı Osman Kavala'nın avukatları tahliye talebinde bulundu. Sanıklar ve avukatların talepleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcısının görüşü soruldu. Mahkeme heyeti, taleplere ilişkin karar almak için müzakereye çekildi. Savcının talebini değerlendiren mahkeme heyeti Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Dava süreci

Gezi kalkışmasını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde beraat etmiş, istinaf mahkemesi beraat kararını bozmuştu. 2'nci kez yapılan yargılamada önce Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey'e İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 15 Temmuz davası birleşmiş, ardından dava 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 35 Çarşı üyesinin yargılandığı dava ile birleştirilmişti.