Taksim Platformu mektuplar yolladı: "Sizi yargılamadan idam edeceğiz”

TV100'de yayımlanan Gün Biterken programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Hande Aydemir'in sunduğu Gün Biterken programında Osman Kavala'nın tutukluğuna devam kararını değerlendiren Akademisyen-yazar Mazhar Bağlı, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gezi Parkı protestoları sırasında Ankara'da olduğunu söyleyen Bağlı, "Gezi Parkı protestolarının yapıldığı zaman AK Parti MKYK üyesiydim hem de Ankara’da bulunduğum ortamda çapulcularının saldırısına uğramış birisi olarak söylüyorum; bize mektup gönderip, 'Sizi yargılamadan idam edeceğiz' dediler" açıklamasında bulundu.

Eylemlerin masum bir protesto olarak gösterilmesine katılmadığını söyleyen Bağlı, "Buna hiç katılmıyorum, alakası yok. Bize tehdit mektupları geliyordu. Taksim Platformu'nun gönderdiği mektuplar duruyor bende. Bir sonraki programda getireyim, göstereyim" dedi.

Yeşiller Partisi'nin düzenlediği toplantıya kendisini davet ettiklerini ve davete katıldığını söyleyen Bağlı, "Bu toplantıda AK Parti'yi nasıl deviremediklerini, stratejilerini neden yapamadıklarını konuştular" dedi.

Kavala'nın bununla bağlantılı olup olmadığını bilmediğini söyleyen Bağlı, "İddianameyi okumadım, bilmiyorum. Konu burayla bağlantıyla alakalıysa, 'Çok masum bir protesto yaptı, bunu serbest bırakalım' benim açımdan kabul edilebilecek bir durum değil" dedi.

"Bizi linç edeceklerdi"

Eve giderken saldırıya uğradığını söyleyen Bağlı, "Eşim kapalı diye linç edilecektim neredeyse. Ankara'da oldu hemde. Taksim'de de son derece antidemokratik bir iklim vardı. Ben onun için Gezi ile ilgili eylemin hukuki olarak yapılması taraftarıyım" diyerek Gezi eylemlerinin masumane olmadığını aktardı.

Kavala konusuna tekrardan değinen Bağlı, "Bir kez daha belirteyim Kavala iddianamesini okumadım. Bırakılır mı, bırakılmaz mı bir şey diyemem. Benim açımdan Gezi kalkışması son derece... Bakın 1.7'ydi dolar Gezi kalkışmasından sonra 3.2'ye çıktı. Bütün Taksim'de yabancı basın burada aynı gün canlı yayın yaptılar. İbrahim Kalın'ın sözünü kestiler. Sıradan bir kalkışma değildi bu." ifadelerini kullandı.