Sıla Şentürk cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Artık yeter!

16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün ailesi tarafından nişanlandırıldığı kişi tarafından bıçakla boğazının kesilmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Spor camiası, sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri ve daha birçok isim "Artık Yeter" diyerek kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Sıla Şentürk cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Artık yeter!

Giresun’da Hüseyin Can Gökçek’in (21) bıçakla boğazını keserek öldürdüğü Sıla Şentürk’ün (16), nişanın bozulması üzerine Gökçek’ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü ortaya çıktı.

 

Olay, sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana geldi. Babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, bir süre önce ailesinin nişanlandırdığı Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk’ün boğazını kesti. Küçük kız, kanlar içinde kalırken, Gökçek ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip, yardım istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Şentürk’ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Kendisiyle barışmak istemeyen genç kıza son haftalarda ölüm tehditlerini sürdürdüğü de öne sürülen şüpheli Gökçek’in emniyetteki sorgusu sürüyor.

Öte yandan polis ekipleri, olay yerinden kaçan Hüseyin Can Gökçek’in il dışına çıkmak için havalimanına kendisini götüren taksi sürücüsünün de ifadesine başvurdu.

Tüm Türkiye yasa boğuldu!

Sıla'nın vahşice katledilmesinin ardından tüm Türkiye ayağa kalktı. Sosyal medya hesabından binlerce kişi "Artık yeter" paylaşımında bulunurken, spor kulüpleri de bu olaya sessiz kalmadı.

Sıla Şentürk cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Artık yeter! - Resim : 2

Sıla Şentürk cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Artık yeter! - Resim : 3

Sıla Şentürk cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Artık yeter! - Resim : 4

Sıla Şentürk cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Artık yeter! - Resim : 5

Vali açıklama yaptı

Giresun Valisi Enver Ünlü de Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla Şentürk kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cinayet zanlısı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı, süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.