Giresun'da ayı saldırısına uğradı! Köpekler kurtardı

Giresun'da çiftçi Fatih Coştur (35), ayı saldırısına uğradı. 10 dakika ayıyla boğuşan ve köpeklerin yardımıyla yaralı kurtarılan Coştur, hastanede tedaviye alındı. İlçe halkı ise tedirgin.

Giresun'da ayı saldırısına uğradı! Köpekler kurtardı

Karadenizde ayı saldırısı haberleri her geçen gün artıyor. 

Alucra ilçesine bağlı Hacılı köyünde 15 Kasım günü meydana gelen olayda, çiftçi Fatih Çoştur, hafta sonu gezmek çin gittiği kırsal alanda, ormandan çıkan ayının saldırısına uğradı. Çevredeki çoban köpekleri de ayıya saldırdı. Ayı hızla kaçarak ormana dönerken Coştur; el, bacağı, baldırı ve sırtından yaralandı.

Köpeklerin havlama sesi üzerine bölgedekilerin yardımına koştuğu Coştur, vatandaşlar tarafından ilçe devlet hastanesine götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Coştur, önce Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Coştur’un genel sağlık durumun iyi olduğu belirtildi. 

Giresun'da ayı saldırısına uğradı! Köpekler kurtardı - Resim : 2

"Başka yerlerden de bu tür duyumlar alıyoruz, nasıl bir önlem alınacak"

Coştur’un akrabası Güven Coştur, bölgedeki ayı saldırılarının son zamanlarda arttığını, ilçe halkının tedirgin olduğunu belirterek, önlem alınmasını istedi. Güven Coştur, “Bölgede iki ay önce bir komşumuzun da başına bu olay geldi. Başka yerlerden de bu tür duyumlar alıyoruz. Haliyle insanlar korkuyor, nasıl bir önlem alınacak bilmiyorum ama umarız böyle şeyler yaşanmaz” dedi.

Giresun'da ayı saldırısına uğradı! Köpekler kurtardı - Resim : 3

Minareden duyuru yapılmıştı

Trabzon'un Şalpazarı ilçesi Gökçeköy Mahallesi'nde köy merasında otlatılan Ali Komut'a ait büyükbaş sürüsüne saldıran ve 2 hayvanının telef olmasına neden olan ayılar, yöre sakinlerine korku dolu anlar yaşatmıştı.