Gizemli yaratık kamerada

Asya'nın en uzun nehri olan Yangtze'de görülen ve kameraya kaydedilen gizemli yaratık görenleri hayrete düşürdü. Kimileri çöp dedi, kimileri ise piton. Sizce nedir?

Loch Ness gölü canavarı efsanesi yıllardır devam ediyor. İnsanlar dinozor benzeri yaratığı görüntüleyebilmek için yıllardır pusuda bekliyor. Geçtiğimiz günlerde canavarla ilgili en net video kaydedildi. Videonun sahibinin ciddi bir kurum olması şüphelerin daha da artmasına sebep oldu.

Son görüntüler ise Çin'den geldi. Ülkenin Hubei eyaletindeki Yichang kentinden geçen Yangtze Nehri'nin bulanık sularında ne olduğu çözülemeyen bir yaratık kameralara takıldı. Çin medyasına göre, gizemli yaratık nehir gezileri için popüler bir turizm merkezi olan Three Gorges Barajı Doğal Alanı'nın sınırları içinde görüldü.

En az 3,5 metre uzunluğunda olan yaratığın ince gövdesinin arka kısmında kambur benzeri bir çıkıntısı bulunuyor. Yaratığın ne olduğu konusunda tartışmalar da başladı. Kimileri temiz olmayan nehirde yüzden devasa bir çöp olduğunu iddia ederken, komplo teorisyenleri gizli araştırmalarla üretilmiş bir canlı olabileceğini ileri sürüyor.

Ancak akla en mantıklı gelen "su yılanı"... Birmanya pitonları genellikle Çin'de bulunuyorlar. Videodaki boyutlar onlar için biraz büyük gibi görünse de bu canlıların 4 metreye kadar büyüdüğü biliniyor. Araştırmacılar şimdi nehirde kaydedilen bu görüntünün peşinde.

Yangtze Nehri

Yangtze, Asya’nın en uzun nehridir ve 6.300 kilometre boyunca devam eden nehir, Çin’in doğusundan doğuya doğru akar ve Doğu Çin Denizi'ne ulaşır.