Google, insanların büyük bir derdine çözüm üretiyor

Google, dünyayı daha yaşanılabilir bir yer haline getirmek amacıyla çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Google tarafından insanların büyük bir sorununa da çözüm bulunması için kollar sıvandı. Google, insanların kayıp eşyalarını çok kolay şekilde bulabilmelerini sağlayacak.

Google, insanların büyük bir derdine çözüm üretiyor

Dünya teknoloji devi Google, insanların hayatını kolaylaştırmak adına yaptığı çalışmalara tam gaz devam ediyor. Google tarafından hayata geçirilmeye hazırlanan son proje ise insanları büyük bir dertten kurtaracak. 

KONUMU TESPİT EDİLEMEYEN CİHAZLARI BULACAK 

Buna göre Google, belli bir mekan içerisinde bulunan ancak konumu tam olarak tespit edilemeyen cihazların Bluetooth sinyal seviyelerini ölçerek yerini tespit etmeyi amaçlıyor. Tabi ki bu tespit nokta atışı bir mesafe tahminin içermeyecek. Yani bu özelliğin ilk nesil kullanımlarında muhtemelen, 1 metre, 2 metre gibi biraz daha geniş kapsamlı tahminleri göreceğiz. Ancak ne olursa olsun, ev içerisinde kaybolacak bir kablosuz kulaklığın ya da bir türlü bulunamayan bir kablosuz farenin o anki konumumuza göre mesafesini öğrenmek, işlerimizi inanılmaz ölçüde kolaylaştıracaktır.

HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ 

Tabi şu an da bu özelliğin yalnızca bir duyumdan ibaret olduğunu ve Google’ın henüz bu konuya ilişkin bir açıklama yapmadığını belirtelim. Eğer söz konusu özellik gerçekten tanıtılacaksa ve Google bu özelliği resmen açıklayacaksa da bunun Android 14 sürümünden önce gerçekleşmesi de pek mümkün değil.