Yeni çağın adı Quantum mu olacak?

Teknoloji devi Google Quantum bilgisayarı ürettiğini duyurdu. Elon Musk ise dünyanın en ıssız yerine şu andan 40 kat daha hızlı internet sağlayabileceğini. İki büyük teknolojik gelişme geleceği yeniden şekillendirebilecek mi? İşte merak edilenler...

Yeni çağın adı Quantum mu olacak?

Dünya her milisaniyede gelişmeye devam ediyor. Özellikle teknolojik değişiklikler ve yenilikler yer yüzündeki her şeyden daha hızlı ilerliyor. Bundan sadece 15 yıl önce internete bağlanmak büyük bir lükstü ancak şu anda internetsiz yaşayamayacak insan sayısı çok fazla. Teknoloji her yönünle ilerliyor ve duracağa da benzemiyor.

Elon Musk'un uzaydan attığı tweet bunun en büyük örneklerinden biri. Denendi ve yapıldı, eğer gelişirse dünyanın en ıssız noktasında (Örneğin Antarktika'nın en ücre köşesinde) şu anda bağlanabildiğiniz en yüksek hızın 40 katı kadar daha hızlı bir şekilde internete bağlanabilecek ve istediğinizi yapabileceksiniz.

Google: Quantum bilgisayarı ürettik

Elon Musk'tan sadece 24 saat sonra dünya 'süper büyük' sayılabilecek bir gelişmeyi daha öğrendi. Google, Quantum bilgisayarı ürettiğini duyurdu. Bu dünyanın değişmesi için çok önemli bir adım. Geçmişte üretilen süper bilgisayarlar şu anda üretildiği iddia edilen Quantum bilgisayarının yanında daktilo gibi kalıyor. Quantum bilgisayarı, hızlı süper bilgisayarların 10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede bitiriyor.

"Bu yeni bir yolculuğun başlangıcı"

Google Mühendislik Direktörü Hartmut Neven, söz konusu başarının kendini bu işe adamış kişilerin uzun yıllar süren araştırmaların sonucunda geldiğini vurgulayarak, "Bu yeni bir yolculuğun başlangıcı. Bu teknolojiyi nasıl çalıştıracağımıza bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Teknoloji alanındaki rakip şirketlerden IBM ise Google'ın bilgisayar işlemlerindeki zorlukları fazla abarttığını ve ilgili işlemlerin yeterli yükleme kapasitesi bulunan normal bilgisayarlarla 2,5 günde çözülebileceğini savundu.