Google teknoloji sektörüne yine damgasını vurdu

Dünyanın en değerli markaları açıklandı. Google, 100 üzerinden 93 puanla bu alandaki liderliğini bir kez daha tescil etmeyi başardı.

Google teknoloji sektörüne yine damgasını vurdu

Dünyanın en büyük teknoloji devi olan Google, sektördeki kalitesini ortaya koymaya devam ediyor. Google son gerçekleştirilen araştırmada da aldığı puanla liderliğini ortaya koydu. Dünyanın en değerli markaları hakkında yapılan araştırman detaylar şu şekilde…

100 ÜZERİNDEN 93 PUAN

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, AA muhabirine, Çinli elektrikli otomobil markası BYD'nin yüzde 57, ABD'li petrol firması ConocoPhillips'in yüzde 56, Danimarkalı lojistik firması Maersk'in yüzde 53 ve ABD'li medya şirketi LinkedIn'in yüzde 49 ile en hızlı büyüyen markalar olduğunu söyledi.

Listede 48 markayla temsil edilen teknoloji firmalarının yüzde 6'lık değer kaybına rağmen 1,2 trilyon dolarla en değerli endüstri olmaya devam ettiği bilgisini veren İlgüner, "1 trilyon doları aşan marka değeriyle perakende ikinci en değerli iş kolu olmuştur. Bankacılık sektörü değer artışını sürdürmekte olup, listede 72 markayla temsil edilmektedir. Alphabet grubuna ait Google ve Youtube, 100 üzerinden 93 skorla en güçlü markalar olarak tespit edilmiştir." dedi.