G.O.R.A filmi konusu ne, oyuncuları kim? G.O.R.A filmi nerede çekildi?

Senaryosunu ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın yazdığı, yönetmen koltuğunda ise Ömer Faruk Sorak'ın oturduğu bilim-kurgu filmi G.O.R.A, bu akşam izleyici ile buluşuyor. Tv'de izleyici karşısında çıkacak olan G.O.R.A filmi konusu ne, oyuncuları kim? Peki, G.O.R.A filmi nerede çekildi?

G.O.R.A filmi konusu ne, oyuncuları kim? G.O.R.A filmi nerede çekildi?

Cem Yılmaz'ın kaleminden çıkan, Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini üstlendiği G.O.R.A filmi bu akşam Star Tv'de sinemaseverler karşısına çıkıyor. Çekimleri 2002'de başlayan ve Türkiye'de 12 Kasım 2004'te gösterime giren filmin detayları merak konusu oldu. G.O.R.A filmi konusu ne, oyuncuları kim? 4 milyon kişinin izlediği bu film, Türk sinemasının en pahalı yapımlardan biri olarak biliniyor. Peki,  G.O.R.A filmi nerede çekildi? İşte Cem Yılmaz'ın efsane filmi G.O.R.A hakkında merak edilenler...

G.O.R.A filmi konusu ne, oyuncuları kim? G.O.R.A filmi nerede çekildi? - Resim : 1

G.O.R.A FİLMİ KONUSU NE?

Türkiye'nin turistik kentlerinden biri olan Antalya'da tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A. isimli gezegene götürülür. Arif, gezegende tutsakken gezegeni bir alev topundan kurtarır ve bu sırada Ceku isimli prensesle tanışır. Bütün bunlar olurken, G.O.R.A. gezegeninin kötü kalpli komutanı Logar, Ceku ile evlenerek gezegenin yönetimini ele geçirmek istemektedir. Arif bunu öğrenir ve gezegenden kaçarken Ceku'yu da yanında götürmek ister, fakat bunun için Komutan Logar'a karşı mücadele vermesi gerekmektedir.

G.O.R.A filmi konusu ne, oyuncuları kim? G.O.R.A filmi nerede çekildi? - Resim : 2

G.O.R.A FİLMİ OYUNCULARI KİM?

Cem Yılmaz - Arif Işık, Komutan Logar, Trihis, Erşan Kuneri, Komutan Kubar

Rasim Öztekin - Bob Marley Faruk

Özkan Uğur - Garavel, Anonsçu

Şafak Sezer - Kuna

Özge Özberk - Ceku Lamtina

Ozan Güven - 216, Gerzek

Engin Günaydın - Editör

İdil Fırat - Mulu Lamtina

Erdal Tosun - Rendroy

Cezmi Baskın Amir Tocha Lamtina

Muhittin Korkmaz - Tihilu

G.O.R.A FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmin çekimleri Türkiye'nin tatil cenneti Antalya'da gerçekleştirildi. G.O.R.A filminin uzay sahneleri için Antalya'da farklı plato ve setler kullanıldı.

G.O.R.A filmi konusu ne, oyuncuları kim? G.O.R.A filmi nerede çekildi? - Resim : 4

Filmin yapımcılığını Uzan ailesine ait olan TürkFilmi adlı şirket ile Ömer Faruk Sorak tarafından üstlenilmiştir. Ancak Uzan ailesinin bankalarına devlet el koyunca, film de TMSF kontrolüne geçti. Vizyona girişi geciken filmi BKM, Yılmaz aracılığıyla satın alarak yayımlayabildi. Film içerisindeki müzikler Ozan Çolakoğlu'na, filmin bitiş müziği ise Sagopa Kajmer'e aittir. Görüntü yönetmeni Veli Kuzlu'dur.