Görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuştu! Belediye ve Haluk Levent'ten yardım eli

20 yaş altı sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilk gün sokağa tartıcılık yapmak için çıktığını söyleyen 11 yaşındaki çocuğun görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Küçük çocuğa belediye ve Haluk Levent'ten yardım eli uzatıldı.

Görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuştu! Belediye ve Haluk Levent'ten yardım eli

Koronavirüs tedbirleri kapsamında dün yayınlanan genelge ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması geçici süre ile yasaklandı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sokakta tartıcılık yaparak evine katkıda bulunmak isteyen 11 yaşındaki çocuk ise yasaktan habersiz olarak dışarı çıktı.

Bu sırada bir gazeteci neden sokakta olduğunu sordu. Sokağa tartıcılık yapmak için çıktığını söyleyen küçük çocuk gözyaşları içinde evinin yolunu tuttu. Görüntüleri izleyen binlerce kişi telefona sarılarak küçük çocuğa ve ailesine ulaşmaya çalıştı.

Haluk Levent duyarsız kalmadı "Çoçuğumuza ulaştık"

Sanatçı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, sokağa tartıcılık yapmak için çıkan 11 yaşındaki çocuğa ve dar gelirli ailesine yardım elini uzattı. 

Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Çoçuğumuza ulaştık.
Baba tarım işçisi. 3 çocuğu okuyor. Diğerleri ve kendisi işsiz. Çocuklarına bir hayırsever aracılığı İle burs bağladık. Baba İle iletişimdeyiz merak etmeyin. Siverek Kaymakamlığına da teşekkür ediyoruz. Onlar da şu an evdeler yardım da bulunacaklar" ifdelerini kullandı.

 

 

Siverek Belediyesi yardım yolladı

Aileyi gıda ve nakit para yardımında bulunulması talimatı veren Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın aileye yardım ederek küçük Yılmaz'ın tekrar sokakta çalışmaması için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

"Yasakları bilmiyordum"

Öte yandan ülkede birçok sanatçı ve işadamının yardım yapmak istediği 11 yaşındaki çocuk, "Yasakları bilmiyordum ve sabah çıktım gazeteciler beni uyarınca çok üzülmüştüm. Çok gezmeden eve geldim ve bir daha çıkmadım çok üzülmüştüm. Ama şimdi çok mutlu oldum” dedi.

Baba: Haberim yoktu

İlçede çiftçilikle uğraşan baba Halit Yayasit ise, "Çocuğumun bugün çıktığından haberim yoktu sonradan öğrendim. Tarım işçisiyim ve 6 çocuğum var hepsi okuyor. Bizlere yardım gönderen ve sahip çıkan Siverek belediye başkanına ve diğer yardımseverlere teşekkür ediyorum” dedi.