Görür açıkladı: Deprem için dikkat çeken yorum

İzmir depremini önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ depremini değerlendirdi. Görür, son depremin geçtiğimiz büyük Elazığ depreminin artçısı olabileceğine dikkat çekti.

Görür açıkladı: Deprem için dikkat çeken yorum

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, bugün Elazığ, Sivrice ilçesinde saat 14.09'da meydana gelen depremin, geçtiğimiz büyük Elazığ depreminin artçısı olabileceğini söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde deprem için açıklama yaptı. Depremin 11,57 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, Sivrice merkezli 4.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunularak, "Şükür ki, ilimizde herhangi bir olumsuzluk olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Her defasında üzerinden 21 yıl geçen Marmara depremi hakkında beklentilerini de açıklayan Görür, İstanbul'un 99 depremi Marmara'nın altındaki kabuğa yüklenen stres normalde 250 senede birikecek olan enerji 45 sn'de bu kabuğa enjekte edildiğini ve yer kabuğunun daha fazla dayanabilecek durumda olmadığıan dikkat çekiyor. Görür'e göre, maksimum 30 sene içerisinde İstanbul'da deprem olma olasılığı yüzde 64.