Gözler YSK'da! Kurul İstanbul'u görüşüyor

YSK'da, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itirazın görüşülmesine başlandı.

Gözler YSK'da! Kurul İstanbul'u görüşüyor

31 Mart Yerel Seçimlerinden 16 gün sonra en çok oyu aldığı belirlenen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmiş, AK Parti ve MHP'nin yaptığı İstanbul'da seçimin yenilenmesine ilişkin olağanüstü itirazların ve AK Parti'nin Büyükçekmece için yaptığı itirazın  daha sonra görüşeleceği açıklanmıştı.

Yüksek Seçim Kurulunu (YSK), itirazları bugünkü gündemine alarak görüşmeye başladı.

AK Parti'nin 3 bavulla birlikte yaptığı başvuruda çeşitli itirazlar sıralanmıştı. AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde itirazlar şöyle:

-Oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz

-Oy kaydırmaları yapıldı

-Kayıp oy pusulaları bulunuyor

-Kısıtlı seçmenler oy kullandı

-Sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldı

AK Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe de sunmuştu.

Büyükçekmece itirazının birleştirilmesi talebi kabul edilmemişti

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ama bu itirazın içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemişti. YSK de bunu kabul etmişti.

MHP'nin de hem İstanbul hem de Maltepe için itirazı bulunuyor

AK Parti'nin ardından MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ye başvurmuştu.