Göztepe: 2 -MKE Ankaragücü: 1

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Göztepe sahasında MKE Anaragücü'nü konuk etti. Mücadeleden 2-1'lik skor ile ayrılan Göztepe ligde kaldı.

Göztepe: 2 -MKE Ankaragücü: 1

Spor Toto Süper Lig'de Göztepe-MKE Ankaragücü maçının ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı her iki takımın karşılıklı golleri geldi. MKE Ankaragücü'nün beraberlik golünü 74. dakikada Michal Pazdan kaydederken, Göztepe'yi öne geçiren golü 84. dakikada Deniz Kadah attı.

İlk yarı

Karşılaşmanın 3. dakikadasında ceza sahası dışı sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Serdar Gürler'in sert şutunda top yandan auta gitti.

7. dakikada Alpaslan Öztürk'ün kendi yarı sahasından gönderdiği topla ceza alanına giren Halil Akbunar'ın kaleye göndermek istediği meşin yuvarlağı kaleci Korcan Çelikay uzaklaştırdı.

14. dakikada Göztepe öne geçti. Sol kanattan Serdar Gürler'in kullandığı köşe atışında ön direkte topa iyi yükselen Alpaslan Öztürk'ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

40. dakikada sağ kanattan köşe vuruşunu kullanan Serdar Gürler'in yaptığı ortada ceza alanı içinde Titi'nin kafa vuruşunda top kaleci Korcan'da kaldı.

İlk 45 dakikalık bölümü Göztepe 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarı

69. dakikada Titi’den şık bir çalımla sıyrılan Orgill’in sol çaprazdan yaptığı vuruşta Beto meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkardı.
74. dakikada Canteros’un kullandığı köşe vuruşunda arka direkte kafayı vuran Pazdan takımına eşitliği getirdi.
75. dakikada Halil’in pasında topla buluşan Serdar’ın yakın mesafeden vuruşunda Korhan topu çıkardı. Seken topu önünde bulan Castro’nun vuruşunda top az farkla auta gitti.
81. dakikada Borges’in kullandığı serbest vuruşta top ceza sahası içinde Cebrail’in eline çarpınca VAR odasından gelen uyarı sebebiyle Cüneyt Çakır saha kenarında bulunan VAR kontrol ekranından pozisyonu izledi ve Göztepe lehine penaltı kararı verdi.
84. dakikada topun başına geçen Deniz, kaleci ve topu ayrı köşelere yolladı. 2-1

Tahsin Tam: Güçlü hareket ettik, bir bütün olduk

Göztepe'nin yardımcı antrenörü Tahsin Tam, "Çok güçlü camiayız, güçlü hareket ettik, bir bütün olduk." dedi.

Tahsin Tam, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, Göztepe'nin hikayelere sahip bir camia olduğunu ve buna yenisini eklediklerini söyledi.

Stresi yüksek, zor bir mücadelenin geride kaldığını kaydeden Tam, "Çok güçlü camiayız, güçlü hareket ettik, bir bütün olduk. Son dakikaya kadar mücadele ettik. Keyifli bir geceydi. Taraftarımızı mutlu ettiğimiz için çok mutluyuz. Onlara da teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

Tam, lige veda eden Akhisarspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Bursaspor'un da en kısa sürede Süper Lig'e dönmeleri temennisinde bulundu.

- Doğramacı: "İyi ve tempolu bir maç oldu"

MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Özgür Doğramacı, yaptığı açıklamada, Göztepe'nin bu haftaki stresini geçen hafta kendilerinin yaşadığını dile getirdi.

Müsabakaya en iyi şekilde hazırlandıklarını kaydeden Doğramacı, "İyi ve tempolu bir maç oldu. Pozisyonlarımız vardı, onlar da pozisyona girdiler. Maçın değerlendirmesi bu şekilde. VAR sistemi ile penaltı pozisyonu vardı. Henüz izleyemedik. Hocamız tribüne gönderildi ama kulübede yanındayım, bana göre ağır bir karar oldu." değerlendirmesini yaptı.