Gram altın rekor üzerine rekor kırdı! Yatırımcısının yüzünü güldürdü! İşte son durum

Dolar kurundaki yükselişe paralel olarak gün içinde yükselişe geçen gram altın 1.400 TL seviyesini aştı. Gün içinde 1.464 TL seviyesini gören gram altın 1.450 TL seviyelerine çekilirken altındaki yükseliş bir önceki güne göre yüzde 6.59 oldu.

Gram altın rekor üzerine rekor kırdı! Yatırımcısının yüzünü güldürdü! İşte son durum

Türkiye’de yatırım denince ilk aklan gelen araç olan altın, son zamanların gözdesi oldu. Fiyatı yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik gelişmelere bağlı olarak değişen altın fiyatları son günlerde yükselişe geçti.

Gram altın yükselişle güne 1.400 TL’de başladıktan sonra gün içinde dolar kurunun 23 TL’ye kadar çıkması sonucu yükselişini sürdürdü. Gram altın gün içinde en yüksek 1.464 TL seviyelerini gördü.

REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Gram altın bu seviyeyi test ettikten sonra 1.450 TL seviyelerine çekildi. Gram altınındaki yükseliş bir önceki güne göre yüzde 6.59 olarak kayıtlara geçti. 

Uzun vadede altının yükselişinin sürdüreceği düşünülüyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizliklerin gün geçtikçe azaldığını belirtmesine karşın yatırımcıların haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi temkinli davrandıklarını ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın yüzde 81 ihtimalle politika faizini sabit tutacağı beklentisinin güçlendiğini kaydeden analistler, nihai faiz oranının yüzde 5,25-5,50 seviyesinde belirleneceğine yönelik beklentilerin de güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi.

Analistler, bugün ABD'de dış ticaret dengesinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 ve 1.930 doların destek, 1.980 ve 2.000 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.