Green Card başvurularında geri sayım başladı

Yeni yılın yaklaşması ile Green Card başvurularında geri sayım başladı. Green Card başvuru tarihleri belli oldu mu?

Green Card başvurularında geri sayım başladı

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte vatandaşlar, Green Card başvuru tarihlerini, başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

Green Card, Amerikan Hükümeti'nin 1990 yılınından beri göçmenlik vizesi DV Lottery adı altında her yıl bir defa yaptığı bir çekiliş ile ABD vatandaşı olmayan yabancılara, eşlerine ve onların 21 yaş altı çocuklarına ömür boyu ABD'de yaşama, yerleşme ve çalışma hakkı sağlıyor.

Her sene düzenlenen programdan, basit ama katı bazı kurallarla sınırlandırılmış yeterlilik şartlarına uyan kişiler yararlanabiliyor. 

1 ekimde başlayacak başvuruların ardından vize kurasını kazananlar, bilgisayar tarafından rastgele yapılan bir çekiliş sonucunda belirleniyor.

Kimler başvuramıyor?

Son beş yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’ne toplam 50,000’den fazla göçmen gönderilmiş olması nedeniyle, DV-2021 programına katılamıyor. Bangladeş, Brezilya, Kanada, Çin (anakıta doğumlu), Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guetamala, Haiti, Hindistan, Jamaika, Meksika, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Güney Kore, Birleşik Krallık (Kuzey İrlanda hariç) ve bağlı devletler ve Vietnam.

Diğer yandan Hong Kong SAR, Macau SAR ve Tayvan’da doğanlar kuraya katılmaya uygun bulunuyor.

Öğrenim durumu önemli mi?

Başvuru şartlarında en az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise eğitiminin tamamlanmış olmak veya son 5 yıl içinde en az iki yıllık bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmak gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı iş deneyiminin yeterliğiBirleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’nın https://www.onetonline.org sitesinden belirlenebiliyor.

Green Card sonuçları nasıl öğrenilir?

Green Card başvurunuzu yaptınız ve sonucunu merak ediyorsunuz. Öncelikle green card başvuru sonuçları green card başvurusunu yaptığınız web sitesinde açıklanıyor.

https://www.dvlottery.state.gov/ web sitesinden başvuru sonucunu görebilirsiniz.

Başvuru evrakları 

Taranmış Nüfus cüzdanı fotokopisi
Dijital olarak çekilmiş ve kaydedilmiş biyometrik fotoğraf - Taranmış olmamalıdır (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz, gözlüksüz)
Evliyseniz eşinizin ve varsa 21 yaşından küçük tüm çocuklarınızın dijital olarak çekilmiş ve kaydedilmiş biyometrik fotoğrafı - Taranmış olmamalıdır (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne ,baba ve çocukların bilgilerini içermelidir.)
İkametgah Belgesi
Mezuniyet Belgesi