Gri listedeki terörist teslim oldu

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün gri listedeki bir terörist daha teslim oldu. Sayı 406'ya düştü" dedi.

Gri listedeki terörist teslim oldu

Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” törenine İçişleri Bakanı Soylu, şehit aileleri ve gaziler ile 15 Temmuz günü başından vurularak gazi olan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürlüğü daire başkanları, Ankara Emniyeti şube müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı.

15 Temmuz gecesi ülkeyi bin yıl geriye götürmeye inat milletin ileriye yürüdüğünün altını çizen Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

* FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleri ile mücadele ederken göç ve bir yandan uyuşturucu ile de mücadele ediyoruz.

* Türkiye bugün güvenliğini hem Kato ve Gabar'da hem de Azez'de Afrin'de sağlıyor. Bugün gri listedeki bir terörist etkisiz hale getirildi rakam 406'ya düştü. Biz bunu biliyoruz attığımız her adım da şurada oturan şehit ailelerinin hakkını gözetiyoruz.

* PKK terör örgütü öyle tükenmiştir ki bu yıl örgüte katılanları sayısı 22, ikna ile dağdan indirilenlerin sayısı 107. Cudi dağının tam göbeğinde evlatlarımız Yıldırım Operasyonu ile teröristleri bir daha oraya giremeyecek şekilde mücadele ediyor.