Gribe ne iyi gelir? İşte grip salgınına karşı sekiz doğal çözüm

Havaların soğumasıyla birlikte birçok kişide ateş, öksürük, halsizlik, kas ağrıları, iştahsızlık gibi çeşitli şikayetlerle beraber soğuk algınlığı ve grip salgınlarının artmaya başladığını görüyoruz.

Bu süreçte sadece grip olduğumuzda değil, olmadan önce de nasıl beslendiğimiz önlem alabilmemiz açısından çok önemli.

İşte hem öncesine hem de hastalığınız sırasında uygulayabileceğiniz öneriler…

D vitamini: Yapılan son araştırmalar D vitamini seviyesinin 30 mg/dl üzerinde olmasının Covid dahil viral ve mevsimsel enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirdiği ve daha hafif atlatılmasını sağladığını gösterdi. Bu sebeple D vitamini seviyelerinizin yeterli olduğuna emin olun.

C vitamini: C vitamini bilinen en güçlü antioksidan vitaminlerden biri olduğu için hasta olsak da olmasak da mutlaka beslenmede yeterli alınmalıdır. Günlük 1 adet kivi ve biber c vitamini ihtiyacını karşılamakla beraber hastalık zamanında veya kırgınlık hissedildiğinde biraz daha fazla alınması veya takviye olarak tamamlanması gerekebilir.

Magnezyum: Çiğ kuruyemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler iyi miktarda magnezyum içerir. Grip dönemlerinde kas ağrıları ve halsizliğin azalması uyku kalitesinin artmasına yardım ettiği için mutlaka yeterli alınmalıdır.

Zeytinyağı, kekik yağı ve balık yağı: Bu yağlar çok güçlü antivirallerdir hem de bağışıklık sisteminin korunmasında etkili önemli yağ asitleri içerirler. Bu sebeple mutlaka beslenmede olmalıdır.

Baharatlar: Kekik, karabiber, zencefil, zerdeçal, kimyon, çörekotu çok güçlü antioksidanlardır. Bu sebeple yoğurtlara, salatalara, etlere mutlaka eklenmelidir. Özellikle çörekotu bronşit gibi göğüs hastalıklarında kanıtlanmış etkilere sahiptir.

Beyaz çay: Beyaz çay, yeşil çaya göre daha fazla antioksidan içerdiği için mevsim geçişlerinde mutlaka beslenmeye eklenmesi gerekir.

Tüm bunlara ek olarak kaliteli uyku, temiz hava ve protein, sebzeden zengin beslenme hastalıkları daha hafif geçirmenizi veya yakalanmamanızı sağlayacaktır.