Gülistan'ın odasında 10 gün sonra intihar mektubu bulundu

Tunceli’de 10 gündür kayıp olan üniversite öğrenci Gülistan Doku'nun odasında bir intihar mektubu bulundu. Gülistan'ın intihar ettiğinden şüphelenilen yerin yakınlarında ise genç kıza ait eşyalalar bulundu.

Gülistan'ın odasında 10 gün sonra intihar mektubu bulundu

Tunceli’de 10 gündür aranan Gülistan Doku'nun odasında  bir intihar mektubu bulundu. 

 Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmadaki bilgilere göre kendisinden 10 gündür haber alınamayan başta olmak üzere tüm devlet kurumları ve vatandaşın yoğun çabaları ile araştırılan Gülistan Doku’ya ait intihar mektubu bugün odasında bulundu.

 Dinar deresi çevresi aranıyor

Soruşturma çerçevesinde kaybolan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü ve kıyısı ile göle su sağlayan Dinar Deresi çevresinde ekiplerce arama yapılıyor.

Arama çalışmaları, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu AFAD görevlilerinin yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar, jandarma su altı arama kurtarma dalgıçları, Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden oluşan 50 kişilik ekip tarafından yürütülüyor.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in de takip ettiği çalışmalara Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlıkları personeli de kameralı su altı robotları, polis ekipleri de drone ile destek veriyor.

Gülistan Doku, jandarma ve polis dedektör köpeklerinin de katkı sunduğu çalışmalara rağmen şu ana kadar bulunamadı.

İntihar üzerinde duruluyor

Doku'nun ailesinin, genç kızın kaldığı öğrenci yurdundaki odasında bir intihar mektubu bulup savcılığa teslim ettiği, ayrıca daha önce de Doku'nun intihar ettiği değerlendirilen yerde kendisine ait bazı notlar, resmi evraklar ve makas bulunduğu öğrenildi.

Rus sevgilinin de ifadesi alındı

Soruşturma kapsamında genç kızın, annesi bir Türk ile evli olan Rusya vatandaşı erkek arkadaşı Z.A'nın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin ifadesine başvurulduğu belirtildi.

6 Ocak'ta kayıp başvurusu yapıldı

Tunceli'de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan haber alamayan ailesi, yaşadıkları Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Doku'nun arkadaşlarıyla görüşen, cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, kent genelindeki Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarını da incelemiş ancak sonuç elde edilememişti.

Gülistan’ın intihar ettiği değerlendirilen yerde de polis dalgıçları tarafından ait bazı notlar ve isminin bulunduğu bir reçete ile arkadaşından ödünç aldığı belirlenen bir makas bulundu. Gülistan’ın bulunması için yapılan aramalar nöbetleşe gece gündüz devam ediyor. Tunceli Valisi, Tunceli Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı da vatandaşların da desteğiyle yürütülen aramalara nezaret ediyor.