Gülse Birsel reklam yüzü oldu

Gülse Birsel bir kişisel bakım ürünleri firmasının yeni reklam yüzü oldu. Reklamcıların vazgeçemediği isim olan Birsel'in yaklaşık 1 milyon lira ücret alacağı konuşuluyor. Birsel, bugüne kadar 7 farklı firma ile reklam anlaşması yaptı.

Gülse Birsel reklam yüzü oldu

Ekranların fenomen dizilerine attığı imzalar kadar çıktığı reklamlarla da adından söz ettiren Gülse Birsel, kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren bir firmanın reklam yüzü oldu. Dün ilk reklamın çekimlerini yapan Birsel'in yaklaşık 1 milyon lira kazanacağı konuşuluyor.

Gülse Birsel daha önce de bir dondurma markası, bir takviye gıda markası, iki farklı giyim markası, bir GSM operatörü, bir beyaz eşya ve bir banka için reklam yüzü olmuştu. Birsel öte yandan bazı kredi kartlarının da dönemsel olarak reklamlarında oynamıştı.

Avrupa Yakası dizisi ile yakaladığı başarının üzerine her sene biraz daha koyan sevilen mizah yazarının son filmi Aile Arasında 5 milyon seyirci sayısına ulaşmayı başardı.

Yayın hayatına Star TV'de başlayıp ardından TV8 ekranlarında izleyicisiyle buluşan son projesi Jet Sosyete konusunda sıkıntılar yaşayan Gülse Birsel'in diziyi yeni sezonda Puhu TV aracılığıyla izleyeciyle buluşturacağı gelen iddialar arasında.

Gülse Birsel'in Jet Sosyete'si geçtiğimiz Mayıs ayında sezon finali yapmış ve TV8 ile yolların ayrıldığı açıklanmıştı.

Gülse Birsel
Gülse Birsel

Gülse Birsel kimdir?

Kimileri için Gülse Birsel'in kim olduğunu anlatmak için şu cümle yetiyor; Türkiye'de sadece erkeklerin değil, kadınların da güldürebileceğini herkese gösteren kadın.

Tabii bu kadarla sınırlı değil Gülse Birsel. Bugüne kadar yaptıkları, gelecekte yapacaklarına referans olan Birsel, Türk mizahına kendi penceresinden bakarak bambaşka bir boyut kazandırdı. Ne argo küfürler kullandı, ne de belaltı vurdu. Belki de bu yüzden insanların gönlünde taht kurdu. Hicvetme özelliği ile gerektiğinde en sert eleştirileri de yaptı.

11 Mart 1971'de bu dünyadaki yolculuğuna İstanbul'da başlayan Gülse Birsel, Beyoğlu Anadolu Lisesi'nin ardından herkesin içine girmek isteyip de dışarıdan kapısına baktığı Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandı. Ekonomi bölümünden mezun olan Gülse Birsel, daha mezun olmadan önce muhabirliğe merak sarınca Aktüel dergisinde çalışmış.

Ardından "Boğaziçi Üniversitesi beni kesmez" diyen başarılı mizahçı, 1994 yılında New York, Colombia Üniversitesi‘nde master yaptı. "Daha ne yapsın?" demeye fırsat vermeden Türkiye'ye döndüğü anda o dönem ATV'de yayınlanan G.A.G. programını yaptı. Hem metin yazarlığını hem de sunuculuğunu aynı anda üstlenerek. G.A.G. dönemin en beğenilen video-mizah programıydı.

Gülse Birsel Aralık 2001 yılında Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. 2003 yılında “Gayet Ciddiyim” 2004 yılında “Hala Ciddiyim!” adlı iki kitap çıkarmıştır. ATV’de yayınlanan ve kısa sürede fenomen olan “Avrupa Yakası” dizisinin senaristliği yapan Gülse Birsel ayrıca oyuncu kadrosunda yer almıştır. Bir çok dizi ve film projelerinde yer alan Gülse Birsel gazetelerde yazarlık da yapmıştır. 1999 yılından beri Murat Birsel ile evlidir.

Gülse Birsel film ve dizileri

  • Yalan Dünya
  • Ah Kalbim
  • 7 Kocalı Hürmüz
  • Avrupa Yakası
  • Hırsız Var
  • Eyvah Eski Kocam

Gülse Birsel kitapları

  • Gayet Ciddiyim
  • Hâlâ Ciddiyim
  • Yolculuk Nereye Hemşerim?
  • Velev ki Ciddiyim