Gülümseme anında 17 kas çalışıyor!

Gülümseme anında 17, kaş çatma anında ise 43 kasımızın çalıştığını belirten Diş Hekimi Emek Külür, ağız bölgesi restorasyonunun önemini sizler için anlatıyor.

Gülümseme anında 17 kas çalışıyor!

Alt yüz bölümü estetiği olarak adlandırılan dudaklar, dudak üstü, çene, dişler ve diş etinin hem ağız sağlığı hem de estetik açıdan komple restorasyonu dünyadaki en yeni trendlerden biri. Ağız ve diş sağlığı alanında uzman diş hekimleri sadece bu yükselen trendi takip etmekle kalmıyor, komşu dokuların da estetiğini üstleniyor.

 Gülümseme anında 17 kas çalışıyor! - Resim : 1

Engellilerin diş bakımına daha çok ihtiyaçları var

Zihinsel özürlülerin ömür boyu kullanması gereken ilaçlar karaciğer ve dişlerde tahribata yol açıyor. Bu da zihinsel özürlülerin dişlerinde harabiyet ve diş hastalıklarının sağlıklı insanlardan daha fazla görülmesine sebep oluyor. Zihinsel özürlü kişilerin diş tedavileri sedasyon altında ve uygun koşullarda yapılmasının önem taşımaktadır.

 Gülümseme anında 17 kas çalışıyor! - Resim : 2

İşlemlerde alt yüz restorasyonu olarak kişi bütünüyle ele alınmaktadır

Ağız ve çevresindeki deformasyonu estetik açıdan düzenlemek temel prensiptir. Dudaklardaki küçülmeyi ve çökmeyi smart filler dolgularla restore ederek dudak üstündeki gençlik çizgisinde silinme varsa bunu da yeniden şekillendiriyoruz. Mouth conturing yöntemi ortalama yarım saat sürüyor. Yüz ovalinde bozulma varsa Nefertiti lift dediğimiz küçük enjeksiyonel dokunuşlarla çene ve boyun platismal bantlarda gerginlik sağlayarak yüz ovalini konforlu bir şekilde toparlıyoruz. Bu da ortalama 20 dakika süren bir işlem.

 Gülümseme anında 17 kas çalışıyor! - Resim : 3

Duygu ve duruş seçimi yapılmaktadır

Çenenin sıkıştırılmış görüntüsü varsa masseter botoks işlemi de uygulanabilmektedir. Böylelikle çenenin sıkılmış gibi duran görüntüsü yerini daha rahatlamış yuvarlak hatlara bırakıyor. Ağız içinde gereken tedavilerimiz bittikten sonra estetik açıdan hastanın da katılımının sağlandığı interaktif süreç başlıyor. Kişinin ten rengi, sıklıkla kullandığı saç rengi, duruşu, tarzı ve en önemlisi karakteri yeni dişinin saptanmasında en önemli etkendir.

 Gülümseme anında 17 kas çalışıyor! - Resim : 4

Seksi, dişi, özgüvenli, başarılı, karizmatik

Çoklu seçeneklerin içinden beş durumu seçme hakkı veriyoruz. Örneğin; seksi, dişi, özgüvenli, başarılı, karizmatik. Diğer bir örnek ise; sempatik, sevimli, eğlenceli, şımarık ve naif. Çoklu duygu ve duruş seçeneklerinin içinden kendine en yakın olanlarını seçiyor.