Gümüşhane, Tokat, Bayburt, Yozgat, Erzincan, Erzurum... Tarihte kayma var. Hortlayınca tehlikede ilk sizsiniz

Türkiye genelinde bu sene havaların geç ısınmasından dolayı kene vakalarında da kayma yaşandı. Ancak uzmanlara göre ülkemizde kene konusunda en riskli iller arasında Gümüşhane, Tokat, Bayburt, Yozgat, Erzincan, Erzurum yer alıyor. Kenelerin ortaya çıkmasının ardından bu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın daha fazla dikkat etmesi gerekecek.

Gümüşhane, Tokat, Bayburt, Yozgat, Erzincan, Erzurum... Tarihte kayma var. Hortlayınca tehlikede ilk sizsiniz

Türkiye genelinde bu sene havalar istenilen mevsimlerde ısınmadı. Aksine yağışlar kendisini gösterirken, yaz ayları bir türlü gelmek bilmedi. Mevsimlerin kayması doğanın dengesinin de bozulmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıllar mayıs ayının ilk haftasından itibaren görülmeye başlanan keneler bu yıl daha geç ortaya çıkacak. 

UZMANLARA GÖRE RİSKLİ İLLERİMİZ VAR

Türkiye'de kene araştırmalarına göre kene vakalarının yeniden hortlamasının ardından çok dikkat etmesi gereken illerimizin başında Gümüşhane, Tokat, Bayburt, Yozgat, Erzincan, Erzurum geliyor. 

EN RİSKLİ YERLER PARKLAR DEĞİL

Uzmanlara göre en riskli yerler çimlik alan olarak görülen parklar değil. Uzmanlara göre en riskli yerler, tarım ve hayvancılığın yapıldığı köy mezraları.  Kenelerin hortlamasının ardından özellikle bu illerimizde tarım ve hayvancılık yapan vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor.