Gün içinde fazla düşünen, dalıp dalıp gidenler dikkat! Fazla düşünmek kanser riskini artırıyor, sindirim sistemini, cilt sağlığını olumsuz etkiliyor!

Gün içinde çoğumuz dalıp dalıp gideriz. Kimi zaman fazla derinlere dalarız kimi zaman da her şeyi kafaya takar ve beynimizin içinde kendi kendimizle konuşuruz. Uzmanlar fazla düşünmenin ne kadar riskli olduğunu açıkladı. Fazla düşünme stresten kaynaklanabiliyor. Stres de beynimizi, sindirim sistemimizi, cilt sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Bunların yanı sıra çok düşünmek kanser riskini bile artırabiliyor. İşte çok düşünmenin bize verdiği zararlar...

Gün içinde fazla düşünen, dalıp dalıp gidenler dikkat! Fazla düşünmek kanser riskini artırıyor, sindirim sistemini, cilt sağlığını olumsuz etkiliyor!

Fazla düşünerek hasta olabilirsiniz. Devamlı gözleri dalan, kafasında bir şeyler dönen, aynı olayı kafasında defalarca kurgulayan, bir şeyleri zorla hatırlamaya çalışan ve beynini bunun için yoran, bir durum için kaygılanan ve uyku bile uyuyamayan kişiler dikkat! Aşırı düşünen biriyseniz bundan hemen vazgeçin, ya da pisikolojik tedavi görün. Çünkü fazla düşünme sinir sisteminizden sindirim sistemine kadar sizi kötü etkiliyor. Uzmanlar, fazla düşünmenin, beyni, sindirim sistemini ve cilt sağlığını nasıl kötü etkilediğini açıkladı. Ayrıca çok düşünmenin kanser riski oluşturduğu konusunda ise uyardı.

GÜN İÇİNDE FAZLA DÜŞÜNEN, DALIP DALIP GİDENLER DİKKAT!

Zihniniz, devamlı düşüncelerle meşguşken, sürekli çalışır durumdadı. Bunun sonucunda vücudunuz kortizol dalgalanması yaşar. Kortizol stres hormonudur. Bu hormunun bu denli dalgalı olması ise uzun vadede sağlık sıkıntılarını beraberinde getirebilir.

Fazla düşünme stresten kaynaklıdır. Stres ise en başta beyne zarar verir. Stres hormonu olan kortizolun fazla salgılanması uzmanlara göre hipokampüsteki beyin hücrelerine zarar verir. Konuyla ilgili yapılan detaylı araştırmalar özellikle göstermiştir ki kronik stres, kaygı ve duygudurum bozkuluğuna neden olur.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ, CİLT SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR!

Fazla düşümek beyni olduğu gibi sindirim sistmini de etkiler. Stres yalayan kişinin aşırı düşünmesi sonrası bağırsak hastalıkları, gastrointestinal problemler, huzursuz bağırsak sendromu ve mide salgılarında değişiklikler yaşanır.

Gün içinde fazla düşünen, dalıp dalıp gidenler dikkat! Fazla düşünmek kanser riskini artırıyor, sindirim sistemini, cilt sağlığını olumsuz etkiliyor! - Resim : 2

Kronik stres yaşıyorsanız yani kronik bir düşünür olduysanız,  kardiyovasküler hastalık riski de artar. Bu rahatızlıklara örnek olarak göğüs ağrısı, sersemlik ve taşikardi verilebilir.

Fazla düşünmenin zararlarını gün içerisinde en çok gördüğümüz anlardan biri de cildimizde problem yaşadığımız anlardır. Önceki gün yüzünüzde tek bir leke, sivilce vs. yokken ertesi gün uyandığınızda yüzünüzde nereden çıktığını bilmediğiniz lekeler, izler, sivilcelerle karşılaşabilirsiniz. İşte bunun nedeni strestir. Çok düşündüğümüz zaman stresimiz kat kat artar. Stres de vücudumuzda iltihaplanmaya sebep olur. Ciltte kaşıntı, sedef haslığı ve dermatit gibi pronlemler yaşanılabilir.

KANSER RİSKİNİ ARTIYOR!

Fazla düşünmenin en ciddi problemi ise kanser riski sayılabilir. ‘İçine atıp kanser olacağına, dışına at konser olsun’ sözünü duymuşsunuzdur. Fazla düşünmek, Hipotalamik-hipofiz ve adrenal eksen tetiklenir. Bu durum ise bağışıklık tepkilerini bozabilir ve kansere yol açabilir. Bu bilgiyi ise içselleştirip daha fazla düşündüğünüzde psikolojik sağlığınız da kötü etkilenebilir.