Gündeme bomba gibi düşen iddia! Putin ölüm listesi hazırladı!

İngiliz basınına konuşan bir Rus casus, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir "ölüm listesi" yayınladığını öne sürdü. Listedeki isimleri de tek tek veren casus, suikastların daha önce nasıl düzenlendiğini ve Moskova'nın tüyler ürpertici yeni planlarını anlattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yönetimi hakkında, isimsiz bir Rus casususun anlattıklarıyla yer yerinden oynadı. Bir Rus casusu, Vladimir Putin'in “öldürme” listesindeki kişilerle, ölümcül bir suikast girişiminden önce evlerini terk etme şansı tanımak için temas kurduğunu iddia etti.

Rus lider Putin, İngiltere'de yaşayan altı hedefi içeren tüyler ürpertici yeni bir “ölüm listesi” oluşturdu. Bir Rus istihbarat yetkilisine göre, Başkan Putin, düşmanlarına saklanacak bir yerleri olmadığını ve "kolunun her yere uzandığını" söyedi.

Aynı kaynak, sinir gazı Salisbury Novichok kurbanı Sergey Skripal'ın 2018'de önce suikast için ayrıldığı konusunda uyardı. İngiliz Daily Mirror gazetesi, Putin'in rakiplerini ortadan kaldırmaya giriştiği sırada ölümcül bir salgın sonrası kampanyanın eşiğinde olduğumuzu yazdı.

'Seni susturmak için dışardalar'

Casus, hedeflerinden birine yazdığı bir mektupta şunları söyledi: “Seni tamamen susturmak için dışarıdalar. Geçici de olsa, ikamet ettiğin yeri hızlı bir şekilde değiştirmek için önlemini al."

Tespit edilmekten kaçınmak için ileri teknolojiden faydalanan ajan, Rusya'da İngiltere'nin MI5'ine denk gelen Rusya Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) görev yapıyor.

Uyarı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın geçen hafta yapılan savunma incelemesinde Rusya'yı, İngiltere'nin "en ciddi tehdidi" olarak belirlemesinin ardından geldi. Bir kaynak, Putin'in, geçen ay bir sürgün yerinde iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan 44 yaşındaki muhalefet lideri Aleksey Navalnıy'e verdiği desteği durdurmak için tekrar harekete geçtiğini söyledi.

FSB kimyasal savaş uzmanlarından oluşan bir saldırı ekibi, uçaktayken onu öldürmek için iç çamaşırının üzerine sinir gazı serpti. Pilotun acil iniş yaparken yaptığı hızlı hareket, Navalnıy'ın hayatını kurtardı. Kremlin herhangi bir müdahaleyi reddediyor. Muhalif lider Almanya'da tıbbi tedavi gördükten sonra Rusya'ya döndü ve döner dönmez Moskova'da havalimanında tutuklandı.

Diğer iki hedefi aktaran FSB casus kaynağı, "Çiçvarkin ve Aşurkov'a gelince, onları da Skripals iiçn kullanılana benzer bir maddeyle zehirleme planı var" dedi. Casus, Rusya’nın "Orman" olarak bilinen denizaşırı istihbarat servisi SVR’nin Mihail Khodorkovsky’yi ortadan kaldırmakla görevlendirildiğini ekledi.

Kaynak, "Bayıltmak için özel bir madde enjekte ederek onu kaçırmaya çalışmak için bir Orman planı var" dedi.

Mesajda, emirlerin doğrudan Başkan Putin'den şu sözlerle geldiğini söylüyor:

“Kollarımız her yere uzar. Bizden hiçbir pislik saklanamaz."

Rus ajan, “Kovid nedeniyle neredeyse tüm yurtdışı operasyonları durduruldu. Şimdi onları tekrar etkinleştirmeye başlıyorlar" diye ekledi.

Burada hayatları korumaya çalışan FSB casusu, USB sürücülerine mesajlar yüklüyor ve İngiltere'deki kişileri, mesajların beklediğini bildirmek için kullan-at telefonlardan yararlanıyor. Bu mesajlar daha sonra kayıtsız e-postayla otomatik olarak iletiliyor. Böylece takip edilmelerinin önüne geçiyor.

Ajan, teşkilatın önümüzdeki iki ay içinde planlanan "gizli operasyonları" konusunda uyararak ekliyor: "Batı'nın yaptırımlarına gelince, Teşkilatın bu yaptırımlar açıkçası umurunda bile değil."