Adolf Hitler yeniden seçildi!

Güney Afrika ülkesi Namibya'da yaşayan Adolf Hitler adındaki aday, seçim kazandı. Dünyayı ele geçirme planı olmadığını ve iyi bir insan olacağı yönünde esprili bir açıklama yaptı.

Adolf Hitler yeniden seçildi!

Babası tarafından adı verilen Adolf Hitler Uunona, "Çocukken bunu tamamen normal bir isim olarak düşündüm" dedi. Güney Afrika ülkesi Namibya'da yaşayan Adolf Hitler adındaki aday, seçim kazandı.

Afrika Halk Örgütü (SWAPO) partisinden Adolf Hitler Uunona, Çarşamba günü Ompundja seçim bölgesinin meclis üyesi olarak yemin etti. Seçilmesiyle ilgili açıklama yapan Adolf Hitler Uunona, dünyayı ele geçirme planı olmadığını ve iyi bir insan olacağı yönünde esprili bir açıklama yaptı.

Ompundja, Namibya'nın kuzey Oshana Bölgesi'nde bulunuyor. 27 Kasım'da gerçekleşen ülke seçimleri sırasında Uunona, Değişim İçin Bağımsız Vatanseverler partisinin rakibi Abner Mumbala'ya karşı 1.196 oy aldı.

 Alman gazetesi Bild ile konuşan 54 yaşındaki Uunona, babasının kendisi için alışılmışın dışında bir isim seçtiğini ve muhtemelen Adolf Hitler'in tarihteki kötü şöhretli rolünden habersiz olduğunu söyledi. Namibya aynı zamanda 1884'ten 1915'e kadar eski bir Alman kolonisiydi, yani "Adolf" gibi bir ismin nadir olmayacağı anlamına geliyordu.