Güney Kore ekibi ülkelerinde döndü! Uçakta yapılan şeyi görünce gözyaşlarına boğuldular

Kahramanmaraş depremi sonrasında Güney Kore'den gelen arama kurtarma ekibi ülkelerine geri döndü. Türkiye-Kore Dayanışma Platformu, ekibin dönüş yolcuğunda uçakta Korece hazırladıkları ‘teşekkür mesajını’ dinletti. Duygusal mesajı dinleyen ekip gözyaşları ve alkışlarla karşılık verdi.

Güney Kore ekibi ülkelerinde döndü! Uçakta yapılan şeyi görünce gözyaşlarına boğuldular

8 Şubat'tan itibaren Hatay Antakya bölgesinde arama-kurtarma faaliyetlerini sürdüren 118 kişilik Birinci Güney Kore yardım heyeti, dün Adana Havalimanı’ndan Güney Kore’nin Incheon kentine doğru yola çıktı. Ekibe havalimanında hazırladıkları ‘teşekkür videosu’ izletmek isteyen ancak yetişemeyen Türkiye-Kore Dayanışma Platformu, mesajı Güney Koreli ekibe uçakta dinletti.

Güney Kore ekibi ülkelerinde döndü! Uçakta yapılan şeyi görünce gözyaşlarına boğuldular - Resim : 1

"BÜYÜK BİR VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERDİNİZ"

Türkiye-Kore Dayanışma Platformu gönüllüleri, mesajlarında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin en çok yardıma ihtiyacı olduğu bir esnada, 10 bin kilometre öteden Güney Koreli Uluslararası Kurtarma Ekibi’nin dost eli bizlere ulaştı. Sizler ailelerinizden uzun süre ayrı kalarak büyük bir vefa örneği gösterdiniz. Akıllı köpekleriniz ile canlarınızı tehlikeye atarak enkaz altındaki insanlarımızı kurtarmak için gece gündüz durmadan çalıştınız.”

Güney Kore ekibi ülkelerinde döndü! Uçakta yapılan şeyi görünce gözyaşlarına boğuldular - Resim : 2

DUYGULANDIRAN MESAJ

“Yardımlarını sunan Kore Cumhuriyeti yöneticilerine, tüm Kore halkına, ailelerinize selam, sevgi ve teşekkürlerimizi iletmenizi istirham ediyoruz.”

Uçakta mesajı dinleyen Güney Koreli ekip, duygusal anlar yaşayıp gözyaşlarını tutamadı ve mesaja alkışlarla karşılık verdi.    

Güney Kore ekibi ülkelerinde döndü! Uçakta yapılan şeyi görünce gözyaşlarına boğuldular - Resim : 3

Güney Kore ekibi ülkelerinde döndü! Uçakta yapılan şeyi görünce gözyaşlarına boğuldular - Resim : 4