Gurbetçi Şaban filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Gurbetçi Şaban filmi nerede çekildi?

Usta oyuncu Kemal Sunal'ın sevilen filmlerinden biri olan Gurbetçi Şaban bu akşam Tv'de izleyici karşısına çıkıyor. Sunal filmlerini sevenler, Gurbetçi Şaban filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kartal Tibet'in yönettiği Gurbetçi Şaban filmi nerede çekildi?

Gurbetçi Şaban filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Gurbetçi Şaban filmi nerede çekildi?

Kartal Tibet'in yönetmen koltuğunda oturduğu, senaryosunu Osman Seden ve Halit Akçatepe'nin kaleme aldığı Gurbetçi Şaban filmi bu akşam Fox Tv ekranlarında yayınlanacak. 1985 yapımı Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden biri olan Gurbetçi Şaban filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Efsane oyuncu Kemal Sunal'ın birçok filminde olduğu gibi bu filminde de 'Şaban' olarak yer aldığı filmin detayları merak edildi. Peki, Kartal Tibet'in yönettiği Gurbetçi Şaban filmi nerede çekildi? İşte, Gurbetçi Şaban filmi hakkında detaylar...

Gurbetçi Şaban filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Gurbetçi Şaban filmi nerede çekildi? - Resim : 1

GURBETÇİ ŞABAN FİLMİ KONUSU NEDİR?

Şaban Yıldız, saf, gariban bir köylüdür. Ancak kurnazlık ve ciddiyetsizlik yapmadan duramamaktadır. Şaban, Almanya'nın Köln şehrine iş bulmak için gider ve çalışma izni olmayan Türkleri sağlıksız ortamlarda çalıştıran ve aşağılayan gaddar bir Alman patronun eline düşer.

Gurbetçi Şaban filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Gurbetçi Şaban filmi nerede çekildi? - Resim : 2

Ayrıca kendisi gibi Almanya yolcusu iken otobüste tanıştığı Bahar'a âşık olmuş ve Bahar'la aynı fabrikada çalışmaktadırlar. Daha sonra Alman patronun uyguladığı zorbalık ve haksızlıklar karşısında bir şeyler yapmaya karar verir. Yaptığı akıllıca bir planla önce Alman devletinden çocuk yardımı alarak kendisine bir iş kurar. Zaman içinde tüm yeteneklerini sergilemeye başlayan Şaban, işçilikten zengin bir hayata doğru yükselmeye başlar.

GURBETÇİ ŞABAN FİLMİ OYUNCULARI KİMDİR?

  • Kemal Sunal: Şaban Yıldız
  • Müge Akyamaç: Bahar
  • Reha Yurdakul: Hasan Usta
  • Yavuzer Çetinkaya: Fritz
  • Baykal Kent: Ustabaşı
  • Ferhan Tanseli: Alman Patron Hans
  • Ayten Erman: Hans'ın karısı
  • Akın Tunç: Hans'ın oğlu
  • Ertem Göreç
  • Yılmaz Vural

 

Gurbetçi Şaban filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Gurbetçi Şaban filmi nerede çekildi? - Resim : 4

GURBETÇİ ŞABAN FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Kartal Tibet'in yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Osman Seden ve Halit Akçatepe'nin yazdığı 1985 yapımı Gurbetçi Şaban filmi, Almanya'nın Köln şehrinde çekildi.