Güzel kentimizde korkunç manzara! Gören vatandaşlar ceplerinden telefonlarını çıkardı

Türkiye’nin güzel kentleri arasında yer alan Düzce’de ürküten bir manzara kaydedildi. 5.6’lık depremi hisseden kentte büyük yarıklar oluştuğu görüldü.

Güzel kentimizde korkunç manzara! Gören vatandaşlar ceplerinden telefonlarını çıkardı

81 ili ayrı cennet olarak Türkiye’de doğal güzellikleriyle öne çıkan illerimiz arasında yer alan Düzce, 5.6’lık deprem nedeniyle büyük korku yaşamıştı. Depremden sonra kentte ürküten manzaralar oluştu.

Düzce'nin merkeze bağlı Yayakbaşı köyünde yaklaşık 173 dönümlük merada yer alan göletin etrafında deprem sonrası toprak kırılmaları meydana geldi. Kırılmaların yaklaşık 10 santimetre genişliğe kadar çıktığı görüldü. Bölgeye gelen deprem uzmanları kırılmalar üzerinde inceleme yaptı.

Güzel kentimizde korkunç manzara! Gören vatandaşlar ceplerinden telefonlarını çıkardı - Resim : 1

KÜLTÜR EVİ'NDE HASAR OLUŞTU

Merkeze bağlı Köprübaşı Ömerefendi köyünde bulunan Adige Kültür Evi'nde de hasar oluştu. Hasar alan bacanın düşmesi sonucu Kültür Evi'nin bir odasının tavanında yıkım meydana geldi. Adige Kültür Evi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özmeç, binanın 7 yıl önce faaliyete başladığını anlattı. Bacanın düşmesi sonucu tavanda yıkım meydana geldiğini aktaran Özmeç, "12 Kasım depremi tekrar yaşanmış oldu. Şiddetli depremdi, yıkımı ve ağır hasarı çok olmasa da etkisi derin oldu" dedi. 

Güzel kentimizde korkunç manzara! Gören vatandaşlar ceplerinden telefonlarını çıkardı - Resim : 2

"EVLERİMİZE GİREMEDİK" 

Özmeç, deprem sırasında uyuduğunu dile getirerek, "1999 depreminde ağustos ve kasım depremi üst üste olmuştu. Üzerine de bu olunca ev halkını eve sokamıyoruz. Deprem sonrası özellikle de depreme dayanıklı dediğimiz sistemle yapılan evlerimize bile giremedik. Merkezde yaşayan çocuklarımız var, onları çağırdık, yeniden geniş aile olduk" diye konuştu. Arazilerde kırılmalar oluştuğuna dikkati çeken Özmeç, "Deprem tekrar kendini hissettirdi. Geçen 23 yıla rağmen nasıl ben unutmadıysam, şu jenerasyonda bir ömür boyu unutmaz. İzi çok büyük. Önemli olan depreme hazır olabilmek" ifadelerini kullandı.