Son dakika Hac kurası çekildi - Hac kurası 2020 sorgulama

2020 Hac kurası bugün çekildi. Peki hac kurası 2020 sonuçları nereden ve ne zaman yayınlanacak. İşte 2020 Hac kurası sorgulaması yapmak için bilmeniz gerekenler.

Son dakika Hac kurası çekildi - Hac kurası 2020 sorgulama

Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek amacıyla başvuruda bulunan 2 milyon 298 bin 800 hacı adayının merakla beklediği hac kuraları, 9 Ocak 2020 Perşembe günü yani bugün çekildi.

Saat 21:00’den itibaren e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabileceği gibi SMS yoluyla da grup başlarına mesaj gönderilecek.

Diyanetle gitmek isteyen vatandaşların “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu”, Acentelerle gitmek isten hacı adayları ise vakit kaybetmeden “Acente Organizasyonunu” seçme işlemlerini yapması gerekiyor.

HAC KURASI SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

2 milyon 298 bin 800 hacı adayı gözünü 9 Ocak tarihine yani bugüne dikti. Ulvi görevini yerine getirmek isteyen hacı adayları , 11-13 Kasım tarihleri arasında diyanetin Resmi sitesinden Hac Konaklama Seçimini yaparak kayıt başvurularını yapmıştı. Hac kura çekilişi bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda elektronik ortamda, noter ve kamuoyu huzurunda yapıldı.

Öte yandan Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Otel ve Oda Tercihli" hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekildi. Kura sonuçları açıklandıktan sonra 83 bin 430 kişi hacca gitmeye hak kazanmış oldu.

Hacca gitmeye hak kazanan adaylara diyanet tarafından SMS ile şifre yollanacak veya e-devlet kanalıyla kura sonuçlarına ulaşabileceklerdir.