Borsa günün ikinci yarısında pozitif seyretti

Hafta başı rekor seviyeleri gören Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi güne değer kaybı ile girmesinin ardından pozitife döndü. Endeks, açılışın ardından kaç puan oldu? Borsada son durum...

Borsa günün ikinci yarısında pozitif seyretti

Hafta başı rekor seviyelere yükselen borsa güne düşüşle başlamasının ardından pozitif seyre döndü. Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi açılışın ardından şu dakikalar yüzde 0,03 primle 2,572 puan seviyesinde bulunuyor.

BIST 100 endeksi, dün alıcılı bir seyir izlemesinin ardından günü yüzde 1,23 artışla 2.571,57 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD'nin bugün açıklanacak mayıs ayı enflasyon verileri öncesi yüksek oynaklıkla birlikte satıcılı bir seyir izlendiğini belirterek, yurt içinde ise ekonomi yönetiminin finans istikrarı güçlendirmek için attığı adımların yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaşma sürecini daha agresif yürüteceğine dair görüşleri güçlendireceği, bunun da pay piyasalarında satış baskısının sürmesine neden olabileceği öngörülüyor.

Veri öncesi ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3,07 ile yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesini gördüğüne işaret eden analistler, tahvil piyasasındaki hareketliliğin de yakından takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.600 puanın direnç, 2.500 ve 2.440 puanın destek konumunda bulunduğu dile getirildi.