Hafta sonu dışarı çıkacaklar dikkat! Hem üşüyebilir, hem terleyebilirsiniz! İşte İstanbul’un değişkenli hava durumu

İstanbul’da hafta sonu havanın nasıl olacağı belli oldu. Bulutlu bir havanın etkili olması beklenirken yağmur yağma riskinin de bulunduğu belirtildi.

Hafta sonu dışarı çıkacaklar dikkat! Hem üşüyebilir, hem terleyebilirsiniz! İşte İstanbul’un değişkenli hava durumu

Haziranı ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların artışa geçmesi beklenirken vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında hava durumu geliyor. Özellikle 16 milyondan fazla nüfusa sahip olan İstanbul’da hafta sonu için plan yapacaklara uyarı geldi.

Meteorolojik tahminlerin paylaşıldığı Hava Forum isimli Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre İstanbul’da hafta sonu bulutlu bir havanın etkili olmasının yanı sıra yağmur da bekleniyor.

“YAĞMUR RİSKİ DE VAR”

Söz konusu paylaşımda vatandaşların giyimine göre karşılaşacağı durumlarla yer verilerek şunlar kaydedildi: “İstanbul'da bu hafta sonu %98 oranında bir bulutluluk oranı bekliyoruz. Hava; tişört giyerseniz biraz serin/ılık, tişört+kapüşonlu veya elbise giyerseniz ılık, vatkalı ceket giyerseniz biraz sıcak,  mont giyerseniz ise çok sıcak hissedeceğiniz türden olacak... Yağmur riski de var ama düşük, yağsa bile ara ara nadir hafif yağar...”

Hafta sonu dışarı çıkacaklar dikkat! Hem üşüyebilir, hem terleyebilirsiniz! İşte İstanbul’un değişkenli hava durumu - Resim : 1

METEOROLOJİNİN TAHMİNİ

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahminlerine göre de hava sıcaklığının Cumartesi günü en düşük 17 en düşük 24, Pazar günü ise en düşük 18 en yüksek 25 derece olacağı tahmin ediliyor.