Meterolojiden hafta sonu hava durumu açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonu hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı rapor göre hafta sonu yurdun büyük bir bölümünde güneşli hava etkili olacak.

Meterolojiden hafta sonu hava durumu açıklaması

Meteoroloji yayımlanan son hava durumu raporuna göre, güney kesimlerinde görülecek toz taşınımı hadisesinin, bugün akşam saatlerine kadar Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye), bugün akşam ile yarın (Cumartesi) sabah saatleri arasında Güneydoğu Anadolu bölge genelinde etkili olması beklendiği belirtildi. 

Çamur yağışına dikkat

Yaşanacak olan toz taşınımından ötürü bu bölgelerde yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara ve Ege'de güneş var

Marmara ve Ege'de ise güney yönlü rüzgarlar kuvvetli sıcaklığı tırmandırıyor. Cumartesi günü yurdun büyük kesiminde güneşli hava etkili olacak. Pazar günü ise bulutlar biraz daha artacak.

Akdeniz'de cumartesi ve pazar günleri güneşli hava etkisini sürdürecek. Doğu Anadolu’da Hakkari dolaylarında karla karışık yağmur, Güneydoğu’da parçalı bulutlar var. Sıcaklık tekrar 20 dereceleri bulacak.

Meterolojiden hafta sonu hava durumu açıklaması - Resim : 3

Meterolojiden hafta sonu hava durumu açıklaması - Resim : 4