Kısıtlama kapıda! Cumartesi günü marketler açık mı?

Hafta sonu için yeniden uygulamaya alınan sokağa çıkma yasağı süresince marketlerin açık olup olmayacağı merak edilen konular arasında. Yeni uygulama biçimine göre, cumartesi ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Kısıtlama kapıda! Cumartesi günü marketler açık mı?

İçişleri Bakanlığı, tarafından yayımlanan genelge ile market ve bakkalların çalışma saatleri düzenlendi. Birçok ilde sokağa çıkma yasağı 5 Nisan tarihine kadar sürecek.

Yasak süresince gerekli ihtiyaçlarını henüz karşılamamış olanlar marketlerin ne zamana kadar açık olduğunu, marketlerin saat kaçta açılacağını araştırıyor. Peki cumartesi günü marketler açık mı? İşte cevabı...

Cumartesi günü marketler açık mı?

* Uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında daha önce illere gönderilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisnalar ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecek.

* Sokağa çıkma yasağı uygulama biçimine göre cumartesi ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

* Cumartesi ve pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

* Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri cumartesi ve pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

* Online sipariş firmaları da cumartesi ve pazar günü 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.