Hak sahiplerine müjde, başvuru detayları açıklandı! SED ödemelerinden kimler faydalanıyor?

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Pek çok farklı alanda yapılan destek ödemeleri hakkında açıklamalar geliyor. Bu destek ödemelerinden bir tanesi de SED ödemeleri. Başvuru yapılması halinde ödeme hesaplara yatırılıyor. Başvuru detayları açıklandı. Peki, SED ödemelerinden kimler faydalanıyor? SED ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Hak sahiplerine müjde, başvuru detayları açıklandı! SED ödemelerinden kimler faydalanıyor?

Devlet tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinde biri de SED ödemeleri olarak yapılıyor. bu ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet hesaplarına giriş yaparak başvuru yapmaları ve yaptıkları başvuruların onaylanması gerekiyor. Başvuruların onaylanması halinde hak sahiplerine bin 611 TL ödeneceği aktarıldı. 

SED ödemeleri PTT aracılığıyla ödenecek

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında yapılan ödemelerin, öğrencilerin eğitim ve diğer masraflarının karşılanması amacıyla bin 611 TL ödeme destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor. 

SED ödemeleri başvuru ayrıntıları

Öğrencilere yönelik destek ödemeleri için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Aşağıda belirtilen link üzerinden tıklanarak öğrenci destek ödemesi için başvuru yapılabilir. E-devlete giriş yaptıktan sonra yönlendirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfası üzerinden kolayca çevrimiçi olarak başvuru yapılır.

Daha sonra ‘sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu‘ kısmına tıklanması gerektiği belirtilerek sağ üstte yer alan ‘yeni başvuru‘ kısmında çıkan form doldurup onaylandıktan sonra başvurunun tamamlandığı bildirildi.

SED ödemeleri ayın 15’inden sonra yatacak

Başvurusu onaylanan öğrencilerin ödemeleri, her ay en yakın PTT şubesi üzerinden T.C. kimlik kartı ile birlikte çekilebilir. SED ödemeleri hesaplara her ayın 15'inden itibaren geçmektedir.