Hakkında soruşturma başlatılmıştı! Oğuzhan Uğur, çok konuşulan tweetine tv100’de açıklık getirdi

Haftanın Panoraması programının konuğu olan Oğuzhan Uğur, "baraj duvarı patladı" paylaşımı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili açıklamada bulundu. Uğur "Ben yardımlara başladığım andan itibaren bana saldırmaya başladılar. 10 sene önceki videolarımı çıkarıp koymaya başladılar. Gezi Parkı döneminden fotoğraf koymaya başladılar. Bir baktım depremdeki insanlara yardım etmek yerine birilerine cevap vermeye başladım." dedi.

Türk televizyon tarihinin sayılı isimleri arasında yer alan duayen televizyoncu Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek sunduğu 'Haftanın Panoraması' programının bu haftaki konuğu Oğuzhan Uğur oldu.

Oğuzhan Uğur'un açıklamalarından satır başları:

"HEMEN HAREKETE GEÇTİK"
- Deprem olduğu esnada ayaktaydım, sonrasında bütün ekibimi ayağa kaldırdım. Bir seferberlik ilan ettik, işimizi, gücümüzü bir tarafa koyduk. İnsani duygularla empati kurabildiğimiz için göçük altındaki insanlarla, hemen harekete geçtik.

"GÖRÜNEN GİBİ DEĞİL"
- (Hatay'da durum nasıldı?) Burada anlatılan, görünen gibi değildi. Birçok arkadaşım bölgeden döndüğünde aynı şeyi söylediler. Hala kendine gelemeyen, tedavi olan arkadaşlarım var ama iyi ki gitmişim 

- Çok kutuplaştık, önceden sağ vardı, sol vardı, bir şey söylediğiniz zaman taraf belirtmiş olurdunuz. Şimdi 25 tane taraf var ve her taraf kendi bayrağını ön plana çıkarmak istiyor, insanlar ölüyor orada. Biz hiçbir şeyi önemsemedik. 

"GÖZÜMÜZÜ ORADAN AYIRMAMALIYIZ"
- Biz o insanların yanında yalnızca ‘Ev verdim, araba verdim sana’ deyip kendimizi geri konuma almamalıyız. 10 il etkilenmiş, insanlar anılarını kaybettiler. Biz millet olarak tabi ki normal hayatımıza döneceğiz ama gözümüzü oradan ayırmamalıyız. 

"HER AN TEHLİKE ALTINDAYIZ"
- Bu memlekette hepimiz her an tehlike altındayız. Bu çok büyük bir mesele ve bütün memleketi ilgilendiriyor. Bu olacak, kesin. Umarım bir daha olduğunda en azından insanlar bu can kaybını dikkate alır da umarım kimsenin burnu kanamaz. 

"BÜTÜN YARALARI SARACAĞIZ"
- Bütün yaraları saracağız, bakmayız etmeyiz ama bir araya geldiğimizde hepimize yeteriz. Orada hala göçük altında cenazesi olanlar var belki de yangın devam ediyor. Biliyorum insanlar acı görmekten çok sıkıldı ama orada bunu halen yaşamaya devam edenler var.

"BARAJ DUVARI PATLADI" PAYLAŞIMI
-  Bölgeden saat 12.30 civarında ‘Baraj patladı’ diye bir anons geçiyor telsizden, birileri ihbarda bulunuyor kolluk kuvvetlerine. Bir anda bir yaygara kopuyor, ağlayarak insanlar ‘Baraj patladı ne olur sesimizi duyurun’ diye ekibimize ve her yere mesaj atıyorlar. Ekip de teyit almak için tekrar bölgeye ulaşıyor. Bölgeyi uydu haritasıyla izleyen bir görevli de Babala ekibini arıyor ‘Uydudan görüyorum, su basıyor’ diyor, teyit ediliyor ve tweeti gönüllü ekip atıyor.  Ben yardımlara başladığım andan itibaren bana saldırmaya başladılar. 10 sene önceki videolarımı çıkarıp koymaya başladılar. Gezi Parkı döneminden fotoğraf koymaya başladılar. Bir baktım depremdeki insanlara yardım etmek yerine birilerine cevap vermeye başladım.