Halit Akçatepe'nin kızından Şevket Çoruh'a kavuk tepkisi

Halit Akçatepe'nin Ebru Akçatepe, kavuğu Şevket Çoruh'tan daha çok hak eden isimlerin olduğunu söyledi.

Halit Akçatepe'nin kızından Şevket Çoruh'a kavuk tepkisi

Ebru Akçatepe'nin paylaşımı şöyle:

"Dört yıl önce 'Baba Sahne' adlı tiyatroyu açmak dışında tiyatro ile adı hiç anılmayan ve sadece 'Arka Sokaklar' dizisinde Mesut komiser olarak tanınan bir oyuncuya kavuğun devredilmesi gerçekten çok enteresan!

O zaman tiyatro açan herkese kavuk verilsin!
Bu devirde tiyatro açana çok büyük alkış ama Çoruh'tan sanki tiyatroda ekol oluşturmuş gibi bahsetmek de sadece ustalara ayıp etmektir!

Hem babamdan senelerce duymuşluğum hem de kendim tiyatro içinde 35 senedir varolduğum için Tiyatrodaki mesleki kıskançlığın efsane olduğunu biliyorum.
Maalesef adam kayırmacılık
tiyatroda da çok var...

Kavuk ustadan çırağa geçer, yani arada en azından jenerasyon farkı olmalı..
Eğer jenerasyon farkı önemli değilse kavuğu Zihni Göktay, Ali Poyrazoğlu, Behzat&Süheyl Uygur, Haluk Bilginer ve daha birçok usta, Öztekin'den daha çok hak ediyordu..."

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dört yıl önce 'Baba Sahne' adlı tiyatroyu açmak dışında tiyatro ile adı hiç anılmayan ve sadece 'Arka Sokaklar' dizisinde Mesut komiser olarak tanınan bir oyuncuya kavuğun devredilmesi gerçekten çok enteresan! O zaman tiyatro açan herkese kavuk verilsin! Bu devirde tiyatro açana çok büyük alkış ama Çoruh'tan sanki tiyatroda ekol oluşturmuş gibi bahsetmek de sadece ustalara ayıp etmektir! Hem babamdan senelerce duymuşluğum hem de kendim tiyatro içinde 35 senedir varolduğum için Tiyatrodaki mesleki kıskançlığın efsane olduğunu biliyorum. Maalesef adam kayırmacılık tiyatroda da çok var... Kavuk ustadan çırağa geçer, yani arada en azından jenerasyon farkı olmalı.. Eğer jenerasyon farkı önemli değilse kavuğu Zihni Göktay, Ali Poyrazoğlu, Behzat&Süheyl Uygur, Haluk Bilginer ve daha birçok usta, Öztekin'den daha çok hak ediyordu... #kavuk #usta #çırak #tiyatro #meddah #sahne #ismaildümbüllü #kelhasanefendi #münirözkul #pişekar #takke

Ebru Akçatepe (@akcatepe_ebru)'in paylaştığı bir gönderi ()