Bankaların kara listesinde olanlar! Af mı geliyor, hangi bankalar kredi veriyor? Kara listede olanlara kredi veren bankalar?

Hayat pahalılığı sebebiyle vatandaşlar bankaya olan borclarını ödemekte zorluk çekiyor. Ödeyemenler ise BDDK tarafından kara listeye alınıyor. Kara listeye alınan vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Kara liste için af geliyor… Peki bankaların kara listesinde yer alan kişiler nasıl kredi kullanabilir, Kredi notu düşük olan kişilere hangi bankalar kredi veriyor? Ayrıntılar…

Bankaların kara listesinde olanlar! Af mı geliyor, hangi bankalar kredi veriyor? Kara listede olanlara kredi veren bankalar?

Ekonomik sıkıntılar yaşayan son zamanlarda gelen zamlarla birlikte sıkıntıya giren vatandaşlar bankla borcunu öderken de bir çok zorluk çekiyor. Bankaya borcunu ödeyemene vatandaşlar ise BDDK’nın kara listesine giriyor. Peki kara listede olan vatandaşlar nasıl kredi kullanıabilir? Kredi notu düşük olanlara hangi bankalar kredi verir?

Bankaların kara listesinde olanlara kredi verilir mi?

Bankacılık sektöründe kişilerin kredi kullanabilmesi için kredi skoru ve düzenli ödemeler bir hayli önem taşıyor. Ödemelerini düzenli yapmayanlar ise Bankalar tarafından kara listeye alınıyor ve kredi skoru da düşüyor. 

Kara listeden çıkmak için borçların tamamen ödenmesi ve üzerinden 5 yıl geçmesi gerekse de bankalar ödeme geçmişine bakıldığında kredi vermekten çekiniyor?

Peki kredi skoru düşük olan ve kara listede olan kredi alabilir mi, nasıl?

Bankaların kara listesinde olanlar nasıl kredi kullanabilir?

Bankadan kredi kullanmak istiyor ve kara listede bulunuyorsanız ilk olarak bankaya olan borcunuzu tamamen ödemeniz gerekiyor. 

Ancak tüm borçlarınızı kapasınız dahi bankadan tekrar kredi çekebilmek için belirli bir süre geçmesi ve kredi skorunuzun düzelmesi gertekmekte.

Türkiye’nin kamu bankaları olan Ziraat, Halkbank, Vakıfbank gibi bankalar kara listede olan ve kredi borcunu ödeyen müşteriletine kolayca kredi kullanabilme imkanı sunabiliyor. 

Emekli, sigortalı veya devlet memuru olarak çalışmayı belgelendirerek, kamu bankalarına yapılan başvurularda kara listede olunsa bile olumlu yanıt alınabilmektedir. Ancak bu süreç bankaların detaylı inceleme işlemlerinden dolayı 1 ile 4 gün kadar sürebiliyor. Kara listede olanlar için geçmiş yıllarda gelen af seçeneğinin tekrar gündeme gelmesi de bekleniyor.