'Suçluluk hissetmiyorum' itirafına tepki alan Alec Baldwin twitter hesabını kapattı

Sette çekim sırasında doğrulttuğu kurusıkı tabanca ile yönetmen Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan Hollywood'un ünlü yıldızı Alec Baldwin, verdiği demeçte 'suçluluk duymadığını' söyledikten sonra aldığı tepkiler üzerine twitter hesabını kapattı.

'Suçluluk hissetmiyorum' itirafına tepki alan Alec Baldwin twitter hesabını kapattı

Birkaç tane resmi hesabı olan Baldwin'in kapanan twitter hesabı, aynı zamanda bu konuda açıklamalarını yaptığı hesabıydı. Ancak hesabı küçük bir ihtal de olsa twitter'ın kapatması da mümkün görünüyor... 

Hollywood yıldızının takipçileri, Pazar akşamı Baldwin'in @alecbaldwin adresini kullanan ve mavi tik ile doğrulanan ana Twitter hesabını bir anda bulamadıklarını fark etti.

Görünüşe göre aktör hesabı kaldırmaya karar verdi, ancak Twitter'ın harekete geçip geçmediği bilinmiyor. Baldwin'in diğer hesaplarının birçoğu gizli hale getirildi, ancak ikisi hala kullanılabilir: Vakfı için kurulan ve en son Ekim ayında kullanılan @ABFalecbaldwin ve yine doğrulanmış olan @alecbaldwin__. hesapları...

Baldwin'in devre dışı bırakılan ana hesabı, görüntü yönetmeni Hutchins'in western filmi Rust'ın setinde kaza sonucu ölümcül şekilde vurulmasıyla ilgili ilk açıklamasını yapması için kullanılmıştı. 

Baldwin, olaydan bir gün sonra 21 Ekim'de bu hesaptan tweet atmış ve şunları söylemişti:  "Eşimiz, annemiz ve çok sevdiğimiz meslektaşımız Halyna Hutchins'in hayatını alan trajik kazayla ilgili şok ve üzüntümü ifade edecek hiçbir kelime yok.

'Bu trajedinin nasıl meydana geldiğini ele almak için polis soruşturmasıyla tamamen işbirliği yapıyorum.'

Baldwin'in geçen hafta, Hutchins'in hayatını derinlemesini masaya yatıran ABC sunucusu George Stephanopolous'un konuğu olmuştu.

Baldwin, Rust setinde yanlışlıkla silahını doğrultuğu Hutchins'in ölümüne neden olmuş yönetmen Joel Souza'yı da yaralamıştı.

Yaşanan trajik olayı anlatan Baldwin, Hutchins'in silahı kendisine doğrultmasını nasıl söylediğini şu sözlerle anlatmıştı: "Silahı alıyorum ve silahı çekmeye başlıyorum. Tetiği çekmeyeceğim, silahı bana tutmamı söylediği yerde tutuyorum.'

Daha sonra kendisine ölüm haberi verildi

Baldwin, ölüm haberine kendisine polisin verdiğini anlatarak "Şerif departmanıyla yaptığım konuşmanın en sonunda, “Size onun başaramadığını, öldüğünü söylediğimiz için üzgünüz” dediler. Bana hemen orada söylediler ve o zaman otoparka gittim ve karımla konuşmak için karımı aradım." demişti. 

"Sorumlu olduğumu hissetmiyorum"

Baldwin'in "Tanrı aşkına, sorumlu olduğumu hissetseydim… Sorumlu olduğumu düşünseydim kendimi öldürebilirdim" sözleri ise takipçileri tarafından tepki ile karşılanmıştı. Kaynak: Metro