Hamile kadına kabusu yaşatmıştı! Karar verildi

ABD'de hamile bir kadını öldürerek, bebeğini çalmaya çalışan kadının idam edileceği tarih belli oldu.

Hamile kadına kabusu yaşatmıştı! Karar verildi

ABD'de 23 yaşında hamile bir kadının bebeğini çalmaya çalışan kadın idam edilecek. 8 Aralık'ta uygulanması planlanan idam koronavirüs nedeniyle ertelendi. Lisa Montgomery'nin idamı, 12 Ocak tarihinde Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğneyle gerçekleşecek.

Avukatları, Montgomery'nin suçu işlediği sırada sanrılar gördüğü gerekçesiyle idamın gözden geçirilmesi için bir kez daha başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Ne olmuştu?

Montgomery, Aralık 2004'te Missouri'nin kuzeybatısındaki Skidmore kasabasında 23 yaşındaki Bobbie Jo Stinnett'i öldürmekten suçlu bulunmuştu. Savcılar, Montgomery'nin Kansas'taki evinden Stinnett'in Skidmore'daki evine bir sıçan teriyeri yavrusunu sahiplenme kisvesi altında gittiğini söylemişti.

Sekiz aylık hamile kadını iple boğmaya çalıştı. Ancak bilinci kapanmayan Stinnett, Montgomery bir mutfak bıçağıyla kız çocuğunu karnından keserek alırken kendini savunmaya çalıştı.

Savcılar, Montgomery'nin bebeği Stinnett'in vücudundan çıkardığını, çocuğu yanında götürdüğünü ve kızı kendi çocuğu gibi göstermeye çalıştığını ifade etmişti.

Cinayet sırasında kaçırılmaya çalışılan bebeğin şimdi hayatta ve 16 olduğu bildirildi.