Hanehalkının finansal tutumu araştırıldı

Türkiye Hane Halkı Finansal Algı ve Tutum Araştırması yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Araştırmada sürpriz sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Hanehalkının finansal  tutumu araştırıldı

Türkiye Hanehalkı Finansal Algı ve Tutum Araştırması sonuçları, çevrimiçi gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı. Araştırmada, hanehalkının bankacılık sistemine diğer yatırım araçlarına nazaran çok daha yüksek oranlarda talepte bulundukları ortaya çıktı.

Araştırmada sürpriz sonuçlar geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Aşan, ülkede yatırım zamanlarında akla ilk gelenin bankacılık sistemi olmasına ilişkin, “Bu bizim bir şekilde bankacılık dışındaki alternatifleri insanlara çok da ulaştıramadığımızı da gösterirken, tek başına kamunun yapabileceği bir süreç değil, kamu ile bankacılık dışı finansal sektörün bir arada daha uzun süre çabalamasını gerektiren bir konu” diye konuştu.  

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Müşaviri Doç. Dr. Hüseyin Kaya ise hanehalkının genel olarak finansal sistemden memnun olmadıklarını belirterek, insan merkezli bir finansal sisteme ihtiyaç olduğunu bildirdi. Kaya hane halkının yüzde 25’inin faiz ve kar payının aynı şey olduğunu düşündüğünü söyleyerek, genel olarak faizsiz finansal sistemin mümkün olup olmadığını sordukları hane halkının, yüzde 56’sının bunun mümkün olduğunu düşündüğünü aktardı.

Araştırma sonuçlarının detaylarına "https://cbfo.gov.tr/turkiye-hanehalki-finansal-tutum-ve-algi-arastirmasi/" adresi üzerinden ulaşılabiliyor.