Rus 'Houdini'nin cesedi 2 yıl sonra bulundu

Rus illüzyonist Ivan Klyucharev, son olarak 2017 yılında görüldü. Aradan geçen 2 yılın ardından çürümüş cesedi bir ağaca kelepçelenmiş halde bulundu. Klyucharev'in ünlü illüzyonist Harry Houdini'nin gösterisini gerçekleştirmek isterken hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Rus 'Houdini'nin cesedi 2 yıl sonra bulundu

TV100.COM - İllüzyon dünyasının efsaneleri arasında yer alan Harry Houdini ölümünden sonra da bir çok genç sanatçıya ilham kaynağı olmaya devam etti. En büyük gösterileri arasında yer alan kilit ve kelepçelerden kurtulma gösterileri Houdini'yi dünya çapında ünlü yapmaya yetmişti.

Kendisi de bir illüzyonist olan 30 yaşındaki Ivan Klyucharev, kendisine Houdini'yi örnek alıyordu. Bunun için uzun zaman boyunca çalışmalar yaptı. Son olarak 2017 yılında yeni gösteriler hazırlamak için çalıştığını söylemişti. Genç illüzyonist, son olarak bu tarihte görüldü. Moskova'dan 100 kilometre uzaklıkta Shatura'da bulunan bölgede kayboldu. Alan o kadar geniş olunca polisin aramaları da sonuçsuz kaldı.

Ölümü araştırılıyor

O dönemde gençlerin uzun dağ yürüyüşleri yaptığının altını çizen polis yetkilileri, gençlerin doğa yürüyüşünde sık sık kaybolduklarına vurgu yaptı. Klyucharev, kimliği belli olmayan arkadaşları ile ormana gitti ancak bir daha dönmedi. Polis, Klyucharev'in Harry Houdini'nin 'kaçış hilesi'ni gerçekleştirmeye çalışırken hayatını kaybettmiş olabileceğini açıkladı. Ayrıca Klyucharev'in öldürülme ihtimali üzerinde de duruluyor. Bulunan kalıntıların öldürülmesinden sonra özel olarak hazırlanmış olabileceğini de ileri sürüyor.

Ivan Klyucharev'in cesedinin bulunduğu noktaya yakın alanda tek kişilik çadır ve kendisine dönük bir kamera bulundu. Öte yandan asma kilit ve zincirler de ele geçirildi. Kameranın hafıza kartı kriminal polisleri tarafından inceleniyor. Polis raporuna göre Klyucharev sol elinden kelepçelenmiş.

Annesi aramaktan vazgeçmedi

Bölgede yaşayan Eduard Karpov isimli şahıs doğa yürüyüşü yaptığı sırada Ivan Klyucharev'in cesedi ile karşılaştı. Ardından polise durumu bildiren Karpov, yaşadı tecrübenin korkunç olduğunu ifade ederek, "Bir anda ayağıma bir şey takıldı. Başımı çevirdiğimde korkunç manzara ile karşı karşıya kaldım. İskelete dönmüş başında kapüşon duruyordu" dedi.

Ivan Klyucharev'in annesi 2 yıl önce kaybolan oğlunu aramaktan hiç vazgeçmediğini, sürekli polislerin çalışmalarını devam ettirmesi için talepte bulunduğunu söyledi. Annenin bu çabaları 2 yıl sonra sonuç verdi. Genç adama otopsi yapılmasının ardından kesin ölüm nedeni ortaya çıkacak. 

Rus 'Houdini'nin cesedi 2 yıl sonra bulundu - Resim : 1Harry Houdini kimdir?

Harry Houdini, asıl adı Erik Weisz (24 Mart 1874 - 31 Ekim 1926), Macar asıllı Amerikalı illüzyonist. Özellikle, bağlı durumda girdiği kilitli bir sandıktan kurtulma numarasıyla ünlüdür.

Macaristan'dan ABD'ye göç etmiş bir hahamın oğluydu. Küçük yaşta trapezciliğe başladı. 1894'te evlendiği Wilhelmina Rahner, sonraları Beatrice Houdini adıyla sahne gösterilerinde kendisine yardımcı oldu. 1900'lerin başlarında Houdini zincir, kelepçe, ip gibi bağlardan ve kilitli sandıklardan kurtulma gösterileri ve tehlikeli numaralarıyla uluslararası düzeyde ün kazanmıştı. Encyclopedia Britannica'nın 13. basımına (1926) yazdığı gözbağcılık maddesinde, başarısını bir ölçüde büyük fiziksel gücüne ve hafif çarpık bacaklı oluşuna bağlıyordu. İğneleyici bir mizah anlayışı olan Houdini sonraları, Britannica okurlarının, bacaklarındaki çarpıklıkla bağlardan ve kilitlerden kurtulması arasında ilişki kurmaya çalışacaklarını umduğunu söylemişti. Tipik gösterilerinden birinde Houdini, zincirlerle bağlanmış durumda bir sandığın içine konuyor, sandık kilitlenip halatlarla bağlandıktan sonra ağırlık eklenerek bir tekneden suya bırakılıyor ve suyun altında sandıktan çıkan Houdini tekneye dönüyordu. Yine açık havada gerçekleştirdiği başka bir gösterisinde, yerden yaklaşık 23 m yükseklikte ve baş aşağı asılı durumda, üzerindeki deli gömleğinden kurtuluyordu.

Houdini, düşünce okuyanlar, medyumlar gibi doğaüstü güçleri olduğunu öne sürenlerle mücadele ederek bunların şarlatan olduğunu, doğal yollar ve çeşitli hileler kullandıklarını öne sürüyordu. Bu konuda Miracle Mongers and Their Methods (1920; Mucize Tüccarları ve Yöntemleri) ve A Magician Among the Spirits (1924; Ruhlar Arasında Bir Büyücü) adlı kitapları yazdı. Bütün bunlara karşın Houdini ve karısı ilk ölenle sağ kalanın iletişim kurmaya çalışacağı bir ruh çağırma deneyi yapmaya karar verdiler. Houdini daha önce öldü ve karısı, kendi ölümünden (1943) bir süre önce deneyin başarısız olduğunu açıkladı.

Adını Fransız gözbağcı Jean-Eugéne Robert-Houdin'den alan Houdini'nin, The Unmasking of Robert-Houdin (1908; Robert Houdin'in Maskesini Çıkartmak) adlı bir kitabı daha vardır. Ayrıca Harry Houdini'nin pijama cebi (üstünde HH harfleri bulunan ve Harry Houdini'yi temsil eden) ölümünden önce 2.500 dolara fakat ölümünden sonra 3.000 dolara satılmıştır.