Hasta kılığına giren rektör, doktor bulamayınca polikliniği kapattı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, sürekli şikayet gelen polikliniğe hasta kılığında giderek muayene olmak istedi. Ancak doktor bulamayınca Diş Hekimliği Fakültesi'ne bağlı Kuşadası International Dent Care Diş Polikliniği'ni kapattı.

Hasta kılığına giren rektör, doktor bulamayınca polikliniği kapattı

Turistlere de hizmet vermesi için yaptırılan deniz manzaralı, 3 katlı diş polikliniğinden sürekli şikayet geldiğini farkeden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, polikliniğe teftişe gitti. Ancak Rektör Aldemir, tanınmamak için bir şapka taktı ve kimliğini gizledi.  

Sıradan bir hasta gibi muayene olmak isteyen Aldemir'i klinikte elinde sigara olan biri tarafından karşıladı. Bu kişi rektöre "Klinikte doktor yok, muayene olmak istiyorsan başka merkeze git" diye öneride bulundu. Rektör, dişinin ağrıdığını söyleyip, doktorun ne zaman geleceğini ısrarla sorması üzerine " Ne kadar çok soru soruyorsun. Burada 1 aydır doktor yok, doktorlar izinli. Başka hastaneye git" yanıtını aldı. Aldığı yanıta sinirlenen Rektör Aldemir, kendisinin rektör olduğunu söyleyerek, "Hastalara nasıl böyle davranıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. 

Son teknoloji cihazlarla donatılan, 2 lokal ameliyathane ve 4 diş kliniği ve 8 personelin atıl durumda olduğunu gören Rektör Abdemir ,Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi ile görüşerek Kuşadası'ndaki polikliniğin kapatılmasını istedi. Aldemir ayrıca, çalışanlarının da başka yere kaydırılması istedi. 

Hasta bakmayan ve laubali davranan personeli affetmesinin söz konusu olamayacağını belirten Prof. Dr. Selçuk Aldemir, "1 aydır hasta bakılmıyor; ama o personel her gün orada. Klima çalışıyor, elektrik harcanıyor. Hastaya hizmet vermeyen bir yeri kapattık. Yeni doktorlarla en kısa zamanda açacağız. Ben vatandaşın mağdur edilmesini ve devletin israfa uğramasına karşıyım. Oraya rektör olarak değil, vatandaş olarak gittim. Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum. Gerekeni yaptım" dedi.

Poliklinik yeniden açılacak

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, doğru düzgün hizmet verilmeyen International Dent Care Diş Polikliniği'nin revize edilerek yeniden açılacağını söyledi. 

Rektör Aldemir, yaptığı denetimin ardından polikliniğin geçici süreyle kapatıldığını ve çalışanlarının fakülte bünyesine çekildiğini söyledi. 

Aldemir, "Geldiğim günden beri orayı büyüteç altına almıştım. Uzun süredir takip ediyordum. Performans olarak çok kötü bir durumda olduğunu fark etmiştim. Son olarak gittiğimdeki manzara da beni dehşete düşürdü. Bir yerde vatandaş mağdur ediliyorsa buna mutlaka müdahale ederim. Önemli olan kapatmak değil, kapatmak en kolayı. Önemli olan orayı onarabilmek. İlerleyen günlerde polikliniğin açılışını gerçekleştireceğiz. Orayı revize edip, uygun atamalar yapacağız. Daha efektif hale getireceğiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Bizim derdimiz kimseyi cezalandırmak değil." diye konuştu.