Gerçek hastanede ortaya çıktı

Erzincan'da 85 yaşındaki bir kadın rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Doktor bakmadan önce kaydının yapılması istendi. İşte o an kadının doğduğu günden bu yana bir kimliği olmadığı ortaya çıktı.

Erzincan şehir merkezinde yaşayan ve yakınlarının Cemile Dağdal dediği 85 yaşındaki kadın kısa bir süre önce rahatsızlandı. Hastalığı geçmeyince doktora gitmek zorunda kalan kadının bugüne kadar hiç kimliği olmadığı anlaşıldı. Kadının oğlu olduğunu ileri süren Dursun Erzincanlı isimli şahıs ise, "Annemin kimliği olmadığı için tedavisini yaptıramıyorum. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Olay gece yarısı Erzincan'da yaşandı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen ve adının Cemile Dağdal olduğu iddia edilen kadın, tedavi olmak istedi. Giriş işlemleri için kimliği istenen kadın herhangi bir belge sunamadı. Kadın hakkında 'kimliksiztir' tutanağı tutulduktan sonra tedavisine başlandı. Polise bildirilen olay hakkında soruşturma başlatıldı.

"Anneme kimlik çıkarılmasını istiyorum"

Cemile Dağdal'ın oğlu olduğunu ileri süren Dursun Erzincanlı, annesinin hayatında hiç kimliğinin olmadığını, babasıyla resmi nikahsız yaşadığını, kendisinin de üvey annesinin oğlu olarak nüfusa kayıt ettirildiğini söyledi.

Erzincanlı, "Annemin annesi ve babası ölünce ona kimse sahip çıkmadı. Kendisinin kimliği yoktur. Anneme kimlik çıkarmak için çok uğraştım ancak başarılı olamadım. Bugün rahatsızlanınca hastaneye getirdim. Kimliği olmadığı için polisler tutanak tutup konuyu savcılık ve valiliğe bildireceklerini söyledi. Yetkililerden anneme kimlik çıkarılmasını istiyorum. Annem 85 yaşında ve hasta. Kimliği bulunmadığı için tedavisini yaptıramıyorum ve evden dışarı çıkaramıyorum" dedi.