Hastanede korkunç korona ihmali: Virüs bulaşan doktor zorla çalıştırıldı

Korona virüse yakalanan asistan, doktor şefi tarafından zorla çalıştırıldı, asistan en az 7 kişiye korona virüs bulaştırdı.

Hastanede korkunç korona ihmali: Virüs bulaşan doktor zorla çalıştırıldı

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bir ihmalin, Ortopedi Servisi’nde birçok sağlık çalışanına koronavirüs bulaşmasına neden olduğu öğrenildi.

İtalya’dan gelen ve karantinaya alınan annesiyle yaşayan asistan doktor Kürşat Demir, hastalık belirtileri göstermesine karşın klinik şefi Doç. Dr. Önder Ersan tarafından çalıştırılmaya devam ettirildi. Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın habreine göre; durumu ağırlaşan Demir’in testi pozitif çıkarken en az 7 doktorda da hastalık tespit edildi. Bu nedenle servis iki hafta kapatıldı.

ARAYA GİRDİLER

Çalıştığı süreçte ateşi yükselen, birçok belirti gösteren Demir’e, ameliyathanelerde ve polikliniklerde görev verildi. Durumu daha da kötüleşen Kürşat Demir, çalışanların araya girmesi ve ısrar etmesi üzerine hastaneye yatırıldı.

Test sonucu pozitif çıkan Demir’in tedavisi sürerken Ortopedi Servisi’nde çalışan bazı doktorlarda da hastalık belirtileri çıkmaya başladı. Yapılan testler sonucu klinik şefi Önder Ersan’ın da arasında bulunduğu 7 doktorun koronavirüs taşıyıcısı olduğu belirlendi. Bunun üzerine bölüm iki hafta kapatıldı ve şüpheli çalışanlar karantinaya gönderildi.

Testi pozitif çıkanlar, önce kapatılan Çocuk Hastanesi’nde karantinaya alındı, daha sonra buranın yetersiz olması nedeniyle yeniden hastaneye nakledildi. Karantina nedeniyle kapıtılan Ortopedi Servisi’nin ara yoğun bakımının Önder Ersan için özel olarak açıldığı, çalışanların tepkisi üzerine Ersan’ın başka hastaneye gönderildiği belirtildi.

Plazma örneği verdi

 Hastalığı yenen Kürşat Demir, Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık eşliğinde, plazma örneği verdi.