Hatay Akademi Orkestrası bugün İzmir'de konser verecek

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde dört üyesini yitiren Hatay Akademi Orkestrası bugün İzmir'de konser verecek. Orkestranın kurucusu ve şefi Alı Uğur, yeniden inşa edilecek Antakya'da "Kültür ve sanatla 'yeni yaşamı' örmek istiyoruz" diyor.

Hatay Akademi Orkestrası bugün İzmir'de konser verecek

Hatay Akademi Orkestrası'nın, 36. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında tarihi İzmir Agorası'nda vereceği konser bugün saat 21.00'de başlayacak.

Hatay Akademi Orkestrası'nın kurucusu ve şefi Ali Uğur, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın ayağa kalkması için bir misyon üstlendiklerini vurguladı.

"KÜLTÜR VE SANAT İLE 'YENİ YAŞAMI' ÖRMEK İSTİYORUZ"

Sanatın iyileştirici gücünü hatırlatan Uğur, şunları kaydetti:

"Bizler, hemşerimiz Libanius'un bahsettiği melekler olup, Antakya'ya inmek istiyoruz ve kurulacak yeni şehrin Antakya'nın tarihine, mimarisine, ruhuna uygun inşa edilmesinde söz sahibi olmak, kültür ve sanat ile 'yeni yaşamı' örmek istiyoruz. Sanatımızla, yaşanan acılara işaret etmek, hafızaları diri tutmak ve tarihe not düşmek istiyor ama aynı zamanda örülecek yeni yaşama giden yolda umudu da doğurmak istiyoruz. Bunları yapabilmemiz için dayanışmanız, desteğiniz ve önerileriniz bizim için çok değerli olacaktır. Sizlere, Bertolt Brecht'in 'Karanlık zamanlarda şarkı da söylenecek mi? Elbette, şarkı da söylenecek, karanlık zamanları anlatan' sözüyle umudumuzu gönderiyoruz."

DEPREMDE DÖRT ÜYELERİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Hatay'da 2019'da senfonik formda kurulan Hatay Akademi Orkestrası, repertuvarında klasik müzik bestecilerinin yanı sıra çeşitli dillerden halk müziği eserlerine de yer veriyor.

Orkestra, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde dört üyesini yitirmiş, enstrümanları enkaz altında kalmıştı.