Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım..!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Orta Karadeniz'in kıyı kesimi, Batı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu için aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım..!

Akşam saatlerinden itibaren, 1 Temmuz 18.00'a kadar etkili olması beklenen yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde yerel olarak, kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerden başlayarak 2 ila 4 derece artacağı, sıcaklığın ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği bekleniyor.

Rüzgarın, genellikle, Kuzey Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında ise kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamada ayrıca meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması ifade edildi.