Meteorolojiden 2 il için çok kritik uyarı!.. Ani sel, su baskını, heyelan..!

Meteorolojiden alınan son tahminlere göre beklenen sağanak yağışların Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması tahmin edildiğinden olası ani sel, su baskını, heyelan, v.b. durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden 2 il için çok kritik uyarı!.. Ani sel, su baskını, heyelan..!

Meteorolojiden alınan son tahminlere göre, Karadeniz Bölgesi, Çankırı, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Sakarya'nın doğu ve Ankara'nın kuzeydoğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması tahmin edildiğinden olası ani sel, su baskını, heyelan, v.b. durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bazı illerde beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde...

Ankara, parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 derece. İstanbul parçalı bulutlu 29 derece. İzmir az bulutlu ve açık 34 derece.Bursa parçalı bulutlu 30 derece. Adana az bulutlu ve açık 33 derece. Antalya az bulutlu ve açık 34 derece. Samsun parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27 derece. Trabzon parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor) 25 derece. Erzurum parçalı bulutlu 26 derece. Diyarbakır az bulutlu ve açık 36 derece.