Meteoroloji il il uyardı!.. Ani sel, çatı uçması, ağaç devrilmesi..!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul ve çevresinde gece saatlerinde görülecek olan sağanak yağışların gece etkisini arttıracağını belirterek sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Meteoroloji il il uyardı!..  Ani sel, çatı uçması, ağaç devrilmesi..!

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden sonra Marmara'nın kuzeydoğusunda görülecek olan sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Yağışın 23:00 sularında başlaması, Silivri üzerinde başlayıp bütün İstanbul'u etkilemesi beklenirken şiddetli rüzgarın da yağmura eşlik edeceği ve yağmurun yarın 18:00'e kadar devam edeceği öngörülüyor.

Meteorolojiden alınan verilere göre Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Antalya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sivas ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Yağışların Balıkesir'in batı kıyıları ile Muğla'nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Buna göre olası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

 

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde eseceği öngörülüyor. Buna göre olası çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bazı illerimizdeki hava durumu ise şöyle...

İSTANBUL °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İZMİR °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

TRABZON °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

Meteoroloji il il uyardı!..  Ani sel, çatı uçması, ağaç devrilmesi..! - Resim : 2

Meteoroloji il il uyardı!..  Ani sel, çatı uçması, ağaç devrilmesi..! - Resim : 3

Meteoroloji il il uyardı!..  Ani sel, çatı uçması, ağaç devrilmesi..! - Resim : 4

Meteoroloji il il uyardı!..  Ani sel, çatı uçması, ağaç devrilmesi..! - Resim : 5