Hava gözlem istasyonları kurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı, çevre bilincini artırmak hedefiyle iki iş birliği imzaladı.

Hava gözlem istasyonları kurulacak

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolüne ilişkin, "Bu protokolle, başlayacak çalışmada öncelikle BİLSEM'lere hava gözlem istasyonları kurulacak. Böylece özel yetenekli öğrencilerimizin, iklimin canlılar ve dünyamız üzerindeki etkisi hakkında bilinçlenmeleri ve hava olayları hakkında bilimsel bilgiler edinmelerini sağlayacağız" dedi.
 
Çevre bilincine sahip bir nesil yetiştirmenin bugün her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Selçuk, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde, sel, kuraklık gibi üzücü doğa olaylarının daha sık görülmeye başlandığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de ikinci iş birlikleri hakkın bilgi verdi. Teori ve pratiğin etkin bir şekilde birleştirilmesi gerektiğini söyleyen Pakdemirli, eğitim ve kamu iş birliğinin çok önemli olduğunu belirten Pakdemirli, tarım ve orman sektörünün, bilime ve bilgiye dayalı olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol doğrultusunda ise bilim ve sanat merkezlerine meteorolojik gözlem sistemleri kuracağız. Bilim ve sanat merkezlerindeki öğrenci ve öğretmenlerin gelişimleri için teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesini de planlıyoruz.